Traprenovatie

Bent u die versleten trap of trapbekleding of tapijt ook zo zat of heeft u geen zin meer om de trap iedere keer weer te moeten schilderen? Met een traprenovatie heeft u de oplossing binnen handbereik. Er zijn diverse manieren om van uw versleten trap weer een mooie en stijlvolle trap te laten maken, dit kan met laminaat, siergrind, tapijt en traplopers en zelfs met houten vloerdelen. Zo ziet u maar traprenovatie is er in veel varianten.

Traprenovatie

Door de enorme keuze uit de verschillende materialen en kleuren die u voor de treden en stootborden kunt gebruiken kunt u helemaal zelf uw eigen stijl creëren. In 1 of 2 dagen kunt u uw trap of traptreden helemaal laten vernieuwen. Traprenovatie is toepasbaar op nagenoeg alle soorten trappen van beton naar hout en welke vorm dan ook met de juiste voorbereiding en de juiste keuze is nagenoeg alles mogelijk.

De trap is in veel huizen een van de meest in het oog springende onderdeel van het huis en een traprenovatie geeft in een paar dagen uw trap een compleet nieuw design. Eigenlijk is er van een echte renovatie geen sprake omdat de basis van de trap behouden blijft en gaat feitelijk om het vernieuwen en verfraaien van de bestaande trappen.
.

Renovatie van een oude trap

Bent u uw oude trap ook zo zat? Open trappen of dichte trappen, kort of lang, recht of gebogen, uit één stuk of uit meerdere delen. Met als basis beton, natuursteen of hout. Een traprenovatie specialist geeft een bestaande trap snel en vakkundig een nieuw uiterlijk.

Traprenovatie met verouderd hout

Uniek en nieuw is het renoveren van een bestaande trap met verouderde houten vloerdelen. Dit is alleen mogelijk met traptreden en de stootborden en geeft de trap een uniek en echt houten uiterlijk. Verouderde houten vloeren worden volgens een speciaal procedé vervaardigd uit speciaal hiervoor speciaal geselecteerd hout meestal wordt voor deze verouderde houten vloeren Frans Eiken gebruikt.

.
trappen

Alle verouderde houten vloeren hebben een originele robuuste uitstraling, een eeuwenoude uitstraling wel te verstaan, die nog eens versterkt wordt door de te gebruiken houten vloeren olie. De speciaal hiervoor gebruikte olie accentueert de verwering van het hout en de structuur en geeft een houtenvloer net de verouderde uitstraling.

Traprenovatie met overzettreden

Ook bestaat er de mogelijkheid om een trap in zijn geheel te laten bekleden wat we kennen van tapijt trapbekleding alleen wordt er in dit geval van traprenovatie gebruik gemaakt van een speciale laminaatsoort. De bestaande trap wordt voorzien van overzet traptreden. Dit zorgt voor een veilige, stroeve en praktisch onverslijtbare toplaag van de nieuwe trap voor jaren. Er komt geen hak en breekwerk aan te pas. Wanden en vloeren worden niet beschadigd. De trappen kunnen geluiddempend worden gemaakt en zijn eenvoudig in het verdere onderhoud. Zowel dichte als open trappen kunnen gerenoveerd worden, waarbij zelfs de mogelijkheid bestaat om van een open trap een dichte trap te maken. Men kan er zelfs voor kiezen dat de zijkanten van de trap ook met hetzelfde materiaal worden gemaakt.

Traprenovatie met siergrind

Ook een siergrindvloer kan als trapbekleding worden gebruikt. Let er wel duidelijk op dat u met siergrind alleen de treden kunt laten bekleden omdat bij houten trappen de verticale delen teveel kunnen werken en dat hierdoor scheuren kunnen ontstaan en dat zou jammer zijn. Als u de trap netjes schildert en u laat de treden voorzien van een laagje kwalitatieve siergrind aangebracht door een erkende vakman dan zal dat probleem niet kunnen ontstaan. Een goed siergrindvloeren bedrijf zal dan ook alleen adviseren om bij houten trappen alleen de treden te bekleden met siergrind. Vooraf laat u de trap helemaal netjes schilderen behalve de bovenkant van de treden. Deze treden worden afgewerkt met passende strips meestal van aluminium waarna deze treden worden opgevuld met een laagje van siergrind wat de trap een unieke en een hele mooie uitstraling geeft en wat ook nog eens zeer slijtvast is en daarbij ook nog eens is te kiezen is in nagenoeg iedere gewenste kleur.

Prijzen traprenovatie

De prijzen voor het laten renoveren van een trap kost gemiddeld €. 150 per traptrede, een gemiddelde trap heeft 13 traptreden en dan kom je uit op ongeveer €. 1950 Euro. Een trap renoveren door het laten bekleden van de traptreden met siergrind is een stuk goedkoper en kost gemiddeld €. 500 voor een trap met ongeveer 13 traptreden.