Coatingvloeren

Een coatingvloer is in de basis te vergelijken met een gietvloer alleen heeft een vloercoating een veel dunnere laagdikte. Een vloercoating bestaat uit een primerlaag en de afwerklaag. Na droging wordt de coating afgeseald met een toplaag, die een matte of zijdeglans uitstraling geeft. Doordat er door de dunnere laagdikte minder materiaal gebruikt wordt zijn de kosten van een coatingvloer een stuk lager dan bij een kunststof gietvloer.

Coatingvloeren

Een coatingvloer wordt dan ook veel gebruikt als er minder eisen aan een vloer worden gesteld. Een coating wordt gemaakt op basis van een oplosmiddelvrije twee componenten epoxy of polyurethaan harsen en is daardoor geschikt als duurzame naadloze vloerafwerking van zandcement dekvloeren, egalisatievloeren en betonvloeren.

 

Belangrijk is wel dat de ondervloer vormast, vetvrij en voldoende droog is. Een coatingvloer is zeer eenvoudig in het onderhoud. Doordat een coating een dichte structuur in de top heeft neemt een coatingvloer nagenoeg geen stof en vuil op zodat dweilen en regelmatig stofzuigen voldoende is. Ook is een coatingvloer eenvoudig te onderhouden met een zogenaamde swiffer. Door de statische werking van de stofdoekjes neemt u het vuil en het stof eenvoudig op.

.

Uiteraard is het onderhoud met een swiffer niet afdoende en dient er ook regelmatig nat gereinigd te worden om het stof en vuil echt los te maken en af te nemen. Strepen welke veroorzaakt worden door schoenzolen zijn makkelijk te verwijderen met een vezeldoekje, blijven de strepen langer op de vloer zitten dan bestaat de mogelijkheid dat de ze indrogen, gebruik dan een coatingreiniger. Gebruik voor het reinigen van een coatingvloer een goede basis vloerreiniger en meng die in de voorgeschreven verhouding met lauw water. Gebruik eventueel ook een waterstofzuiger hiermee neemt u na het dweilen het vuil in een keer van de vloer af.

Coating is leverbaar in alle kleuren

Een coating vloer is in bijna iedere RAL kleur leverbaar waardoor er een nagenoeg oneindig kleurenpallet onstaat. Ook is er de mogelijkheid om diverse technieken toe te passen zoals het werken met vlokken en transparante laklagen wat ook wel een vlokkenvloer wordt genoemd. Een vlokkenvloer is door toepassing van de kleurchips iets dikker dan een normale coating. Vlokkenvloeren worden ook wel confettievleoren of chipsvloeren genoemd.

.

Een vlokkenvloer bestaat uit een vooraf in kleur uitgekozen mengsel van PVA kleurvlokken (Polyvinylacetaat) die samen met vloercoating op de ondervloer wordt gebracht. Voordeel van een coating is dat je door het uitgebreide kleurenspectrum en indien je voor een vlokkenvloer zou kiezen de kleurmogelijkheden bijna onbeperkt zijn. Het leggen van een coatingvloer duurt ongeveer 2 tot 3 dagen en is eenvoudig ook zelf te doen. De toepassing van vloercoatings zijn onbegrensd, je kunt coating vloeren leggen in slaapkamers, woonkamers, keukens, maar ook voor een garage en berging is een coatingsysteem een ideale vloer.

Prijzen coatingvloeren

Omdat de prijs van een coating sterk afhankelijk is van het type coating is het moeilijk om een prijsindicatie te kunnen plaatsen vandaar dat we dit hier achterwege laten.

Slijtage

Na een aantal jaren is het mogelijk dat de toplaag wat aan slijtage onderhevig is, dat is te voorkomen door gebruik te maken van een polymeer waslaag systeem waardoor er een zijdeglans of matte beschermlaag op de coatingvloer wordt aangebracht. Deze laag is uitermate makkelijk te onderhouden en kan plaatselijk extra onderhouden worden. Ook is het mogelijk om de beschadigde plekken plaatselijk te coaten met een renovatie coating, dit geeft wel wat kleurverschil dus kan het ook een keuze zijn om de vloercoating van een nieuwe gekleurde toplaag te voorzien.

Betondesign gietvloeren

Door het mengen van twee verschillende kleuren gietvloeren of gietcoatings is het mogelijk om een betoneffect met een gietvloer te maken ook wel betonlook genoemd. Ook kan er met een coating gekozen worden voor een minimalistische grijstint die als een kleur op de vloer wordt aangebracht. Deze vormen van betondesign zijn niet hetzelfde dan bij originele betongietvloeren zoals de concretefloor. Een kunststof gietvloer met een betoneffect heeft namelijk een beetje een plastic uiterlijk terwijl een echte betongietvloer een stoer, levendig en vloeiend betonlook heeft.

Op zoek naar een krasvaste vloer?

Stel u heeft een gezin met kinderen of u heeft huisdieren rondlopen en u bent op zoek naar een strakke vloer maar u heeft een hekel aan krassen of dat de vloer gaat leven zoals dat ook weleens mooi wordt genoemd, kijk dan eens naar de woonbeton dit is een strakke vloer wel met een iets ruwer oppervlak dan een gietvloer maar ook makkelijk te reinigen en beslist krasvast.