Home > Vloeren > Gietvloeren > Schade aan je gietvloer: onder welke verzekering valt dat?

Schade aan je gietvloer: onder welke verzekering valt dat?

Schade aan je gietvloer: onder welke verzekering valt dat?

Over het algemeen gaat een gietvloer maar liefst vijftien tot twintig jaar mee. Het kan echter gebeuren dat de vloer beschadigd raakt. Kun je in dit geval aanspraak maken op je verzekering? Er bestaan duidelijke afspraken over de schade die wel en niet gedekt wordt. Lees snel verder om er achter te komen of je de schade kunt declareren.

 

Woon-, opstal-, of inboedelverzekering?

De bovenstaande verzekeringen worden vaak door elkaar gehaald. Het verschil is echter heel eenvoudig. De opstalverzekering dekt alles aan jouw woning dat je niet weg kunt halen. Denk hierbij aan de muren, de kruipruimte en de ramen. De inboedelverzekering dekt alles dat los in je woning staat, zoals je meubels, je televisie of kunstwerken. De woonverzekering is een combinatie van de opstal- en inboedelverzekering. Hoe zit het dan met de verzekering in het geval van een gietvloer? Onder welke verzekering jouw vloer valt, is afhankelijk van de vraag of de vloer uit elkaar te halen is. Bij een parketvloer is dit wel het geval. Bij een gietvloer is dit niet mogelijk.

Vaste vloer

Het verschil tussen de opstal- en de inboedelverzekering wordt dus heel letterlijk genomen door de verzekeraar. Een parketvloer waarvan de stukken aan elkaar vast zijn gelijmd, valt hierdoor onder de opstalverzekering. Indien je de vloer wel kunt verwijderen, valt eventuele schade alleen via de inboedelverzekering te declareren. Een gietvloer is niet goedkoop, dus het is verstandig om deze goed te verzekeren. Het prettige van een gietvloer is dat deze onderhoudsarm is en

 

geen grote onderhoudsbeurt nodig heeft. Wel kun je de vloer reinigen om ervoor te zorgen dat deze zo lang mogelijk mee gaat. Woon je in een appartement? Controleer dan goed of jouw gietvloer voldoet aan de geluidsnorm.

 

Schade gietvloer herstellen

Schade aan een gietvloer is over het algemeen gemakkelijk te herstellen. Al kun je dit over het algemeen niet zelf. De kans is groot dat je hier een gespecialiseerd bedrijf voor in moet schakelen. De meeste bedrijven kunnen jouw gietvloer al binnen een paar dagen herstellen in de oorspronkelijke kleur en tint, zeker als er weinig krassen en beschadigingen op de vloer zitten. Schade die je makkelijk kunt laten herstellen zijn onder andere het ontstaan van scheurvorming, waterschade en schade aan de toplaag door werking van de ondergrond. Allereerst wordt het beschadigde oppervlak opgeschuurd. Het gedeelte met de beschadigingen wordt vetvrij gemaakt en er wordt een primer aangebracht. Dit zorgt voor een goede hechting van de gietlaag aan de ondervloer. Beschadigde plekken kunnen vervolgens behandeld worden met versnelde polyurethaan of epoxy. Voor het mooiste resultaat wordt de nieuwe gietlaag nog een keer geschuurd en tenslotte afgewerkt met een coating.

 

 

 

Gerelateerd
Wat zijn 6 voor en nadelen van gietvloeren?
5 interieurtips voor bij een gietvloer
Welke vloer is het meest kindvriendelijk?
Trend van gietvloeren