PVC vloeren

Trendsetters in de PVC vloeren waren Tarkett en later Forbo met de colorvinyl en surestep. Amtico kwam als eerste op de markt met PVC lamellen in houtmotieven al snel gevolgd door de tegels en tegenwoordig drukken ze alles wat de klant wil af op PVC vloeren. Ook is een PVC vloer ook verkrijgbaar als zelfklevende PVC stroken die eenvoudig door de consument zelf gelegd kunnen worden. Met het oog vrijwel niet meer te onderscheiden van echte houten vloeren, steen of marmer en deze PVC vloeren zijn ook zeer slijtvast.

PVC vloeren

In andere opzichten is het wel te onderscheiden, mede omdat de PVC vloer onderhoudsarm, slijtvast, geluidsarm en warmte isolerend is. Door een grote diversiteit aan designs heeft u keus genoeg voor een moderne, klassieke of mystieke vloer tegen een zeer betaalbare prijs. Een PVC vloer is daarom dan ook een modieuze vloerbedekking voor een redelijke prijs. Een PVC vloer is een veerkrachtige kunststof vloerbedekking met een veel mogelijkheden.

Denk hierbij aan de vele verschillende kleuren en designs die er te krijgen zijn. Ook mogelijkheden met betrekking tot het aanbrengen van ontwerpen en figuren die naadloos in elkaar overlopen zijn er genoeg. Een PVC vloer is zeer gemakkelijk in onderhoud, wekelijks stofzuigen en periodiek met een voor PVC vloeren bestemd schoonmaakmiddel dweilen. Het beste is natuurlijk een PVC vloer of een vinylvloer door een erkende woninginrichter te laten leggen zodat u jaren kunt genieten van uw trendy vloer maar tegenwoordig is er genoeg materiaal en informatie over het zelf leggen van een PVC vloer dat dit ook eenvoudig zelf te doen is. Let wel op dat u goe met een tapijtsnijder om kunt gaan!

.

Naast de vele kleuren en dessins waarin de vinylvloer te krijgen is, zijn er ook verschillende diktes. Het vinyl is te verkrijgen in een dikte van ca. 1 t/m 3.5 mm, ook is het vinyl te verkrijgen in verschillende breedtes; 2.00 m¹, 3.00 m¹ en 4.00 m¹ breed. Let wel hoe de vinylvloer gebruikt gaat worden; zwaar belaste vloeren vragen om een sterke en dikke kwaliteit en minder zwaar belaste vloeren kunnen voldoen met een iets mindere kwaliteit.

Eenvoudig in onderhoud

Een tip voor het schoonmaken van een PVC Rubber of vinylvloer is; maak droog schoon wat droog schoongemaakt kan worden. Stofwissen is een makkelijk methode om de vloer schoon te maken van stof en losliggend vuil. Bij nat reinigen veranderen stof en losliggende vuildeeltjes, door contact met water, in vast vuil. Vinyl en PVC heeft onder andere bacteriostatische eigenschappen. Micro-organismen zoals bijvoorbeeld de Staphilococcus Aureus houden op, zich te vermenigvuldigen op een vloer. Desinfectie van ziekenhuisvloeren is niet meer iedere keer nodig. Voorwaarde is wel dat de vloer alleen droog wordt gereinigd.

Vinyl en PVC in vele kleuren leverbaar

Contract interior is de naam voor een pvc vloerbedekking met PU toplaag. Deze vloerbedekking spreekt direct aan door de optische diepte werking. De vloer is leverbaar in diverse dessins waaronder marmer en graniet en het ruim geschakeerde kleurenpalet inspireert tot het ontwerpen van vele kleurrijke designs in de vloer. De totale dikte is circa 2 mm en het product is voorzien van een sterke toplaag met structuur. De vloer is tevens in tegels van 60 x 60 cm verkrijgbaar. Een technolook vloer is een “industriële” traanplaat vloer voor de woonkamer met een trendy uiterlijk. De vloer is leverbaar in metallic en oogt als metaal met de voordelen van een vinylvloer.

.

Door de mechanische embossing van dit PVC vinyl komt het karakteristieke reliëf van echt traanplaat duidelijk tot uitdrukking. De technolook vloer is ook geschikt voor veelbelopen ruimtes. De homogene (1 laags) vloerbedekking is standaard voorzien van een PU bescherm laag die het kunststof vinyl een stuk eenvoudiger in het onderhoud maakt. Tevens is deze vloerbedekking bacterie statisch en schimmelwerend behandeld met sanosol, waardoor de vloer ook goed toepasbaar is in de medische sector. De vloeistofdichte pvc-vloer bestaat uit hoogwaardig reclycle-pvc. De volledig vloeistofdichte vloer is bestand tegen olie, loog, zuren en andere chemische stoffen. Ideaal voor bedrijven, maar ook voor particuliere ruimten zoals garage en opslagruimte. De vloer heeft een dikte van 1 cm en wordt met lijm op de bestaande ondervloer aangebracht. Om een compleet gesloten oppervlak te verkrijgen, worden de tegels deskundig aan elkaar gelast met een kleurveter. Zo ontstaat een vlakke aaneengesloten vloer.

Prijzen PVC vloeren

Een PVC vloer is niet duur echter lopen door de vele verschillende soorten PVC vloeren en het zelf leggen van een PVC vloer of het laten leggen van een PVC vloer de prijzen een beetje uiteen en is het moeilijk om een goede indicatie te geven. Kies in ieder geval voor een kwalitatieve PVC vloer met een goede en slijtvaste toplaag!