Egaliseren

Als u overweegt een nieuwe bedekking voor uw vloer aan te schaffen gaat u natuurlijk naar een erkend bedrijf. Dit bedrijf zal u uitgebreid voorlichten over het product wat geleverd wordt. Ook zal de ondervloer ter sprake komen, kortom waar moet de vloer aan voldoen voordat de nieuwe vloer bedekking wordt geplaatst.

Egaliseren

De betere en erkende bedrijven zullen uw vertellen hoe uw ondervloer moet zijn en aan welke eisen deze moet voldoen om er een bepaalde vloer op aan te brengen en geven daarbij de juiste uitleg.

 

Helaas wordt dit ook door veel andere bedrijven als niet belangrijk ervaren, en die vinden het alleen belangrijker om u een nieuwe vloer te verkopen. Naast een vlakke vormvaste en voldoende sterke ondervloer is het vochtpercentage net zo belangrijk als alle andere belangrijke punten die gelden voor ondervloeren. Laat u niet van de kaart brengen en laat een gespecialiseerde vochtmeting uitvoeren alvorens te beginnen met het aanbrengen van een vloer. Vooral bij parket en houten vloeren is een vochtmeting van groot belang maar ook bij de epoxy gebonden vloeren en gelijmde vloeren zoals tapijt is het vochtpercentage ook belangrijk. Er zijn talloze voorbeelden te noemen waar snelheid belangrijker was dan kwaliteit.
.

Egaliseren, doe het niet zelf!

In de praktijk wordt te vaak gezegd; dat kunt uw makkelijk zelf of egaliseer de vloer even. Niets is minder waar vaak is bij het oplossen van problemen de nodige vakkennis nodig en worden externe bedrijven ingeschakeld die zich gespecialiseerd hebben in het renoveren van (onder)vloeren. Bijvoorbeeld: het egaliseren van vloeren is geen werk voor de klusser het is een specialistisch vak Waarbij de nodige vakkennis vereist is (welke primer, welke materialen, welke voorbewerking) Een goed vloerrenovatie bedrijf gebruikt hoogwaardige materialen, zal u adviseren en ook garantie geven op de uitgevoerde werkzaamheden.

Ondervloer advies is erg belangrijk

De praktijk leert anders of u nu kiest voor tapijt, marmoleum ,vinyl ,parket, kurk enz. Iedere vloer(bedekking) heeft zijn specifieke eisen maar als regel geldt als de basis niet goed is zal dit altijd merkbaar zijn. Een paar problemen uit de praktijk zijn: lijmresten / tapijtresten op de vloer die reageren met de nieuwe lijmen en vloeren die niet vlak en egaal zijn. Heel vaak zullen erkende bedrijven u hier over voorlichten en ook een beoordeling ter plaatsen kan een belangrijk onderdeel zijn van deze info. Gelukkig zijn de meeste problemen op te lossen maar het is belangrijk dat dit snel en vakkundig gebeurt per slot van rekening ligt hier de fundering van uw nieuw vloer. Heel vaak zullen erkende bedrijven u hier over voorlichten en ook een beoordeling ter plaatsen kan een belangrijk onderdeel zijn van deze info. Gelukkig zijn de meeste problemen op te lossen maar het is belangrijk dat dit snel en vakkundig gebeurt per slot van rekening ligt hier de fundering van uw nieuw vloer.