Bamboevloeren

Eigenlijk is bamboe een grassoort. Bamboe bestaat in vele soorten en maten, van 30 cm tot tropische reuzen van 40 meter. Bamboe groeit in diverse wereldelen zoals; Azië en Zuid Amerika. Er zijn over de wereld verdeeld meer dan 1000 bamboe soorten.

Prijzen bamboevloeren

Bamboe behoort tot een van oudste planten en zijn als groep meer dan 140 miljoen jaar oud. De slijtvastheid van bamboeparket is sterk afhankelijk van de afwerklaag.

Bij een goed onderhoud van de afwerklaag kun je eigenlijk niet spreken over het slijten van de bamboe. Eens in de 5 tot 8 jaar is er een groot onderhoud nodig waarbij de vloer wordt geschuurd en opnieuw wordt behandeld. Een speciale vorm van parket is bamboeparket.

Uitstraling bamboe vloeren

Door zijn structuur met karakteristieke “knopen” heeft dit parket een geheel eigen uitstraling. Bamboe is botanisch gezien een grassoort en groeit in een paar maanden 20 meter hoog. Na een verhoutings proces dat 5 jaar duurt wordt het bamboe geoogst. Door dit verhoutings proces krijgt bamboe zijn voor parket belangrijke eigenschappen: hard en slijtvast. Voordeel van bamboe is zijn bijzondere en natuurlijke uitstraling en het feit dat voor deze vloer geen boom is gekapt! Bamboeparket is te verkrijgen in diverse soorten, van tapis tot massieve delen en in de kleuren naturel en caramel.

.

Bamboe en FSC vloeren goed voor de natuur

Bamboe is geen boom maar een soort gras dat een verhoutingsproces heeft en razendsnel groeit. Een van de grootste bedreigingen van de mensheid is ongetwijfeld het ongelimiteerd leeghalen van onze natuurlijke bronnen op aarde. Een van die bronnen is het hardhout en dan met name de tropische hardhoutsoorten. Een reuzen bamboe groeit 30 cm tot 50 cm per dag tijdens een ideaal seizoen en zelfs 20 tot 23 meter hoog worden. Wist u dat er nog steeds onmisbare leefgebieden voor mensen en dieren in hoog tempo worden kaalgekapt om er allerlei producten van te maken? Heeft u zich wel eens afgevraagd waar uw houten vvloer vandaan komt? De ene vloer is de andere namelijk niet. Er kan een wereld van verschil achter schuilgaan. Een goed beheerd bos of een kaal gekapt bos. Kies voor een houtenvloer of een bamboevloer met een beter verhaal, kies voor een eerlijke vloer of een FSC vloer en help mee de bossen in de wereld te beschermen! Bossen zorgen voor schone lucht, voor een evenwichtig klimaat en zijn essentieel voor ontelbare planten en dieren. Het woud biedt ook een inkomen aan mensen die het bos bewonen. Ontbossing is een zeer grote bedreiging voor de natuur en voor de wereld. Jaarlijks verdwijnt echter 150.000 vierkante kilometer bos, een gebied zo groot als vier keer Nederland. Ongecontroleerde houtkap, slechte bosbouw praktijken en bosbranden zijn de belangrijkste boosdoeners.

Bamboevloeren zijn eenvoudig in onderhoud

Zorg in ieder geval voor een goede schoonloopmat, want zand en vuil onder uw schoenen vormen een schuurmiddel waar geen enkele vloer tegen is opgewassen. Een regelmatig onderhoud is nodig voor een lange levensduur van de bamboevloer. Beschadigingen aan een bamboevloer zijn op termijn niet te vermijden, maar vormen geen afbreuk aan de natuurlijke uitstraling van de bamboevloer. De abmboevloer kunt u behandelen met parketpolish die ervoor zorgt dat er een beschermde laag ontstaat. Ook kunt u kiezen voor een bamboevloer afgewerkt met een vloerolie die u kunt onderhouden met een daarvoor speciaal ontwikkeld onderhoudssysteem op basis van kokos en sojavetten. Bij een goed en periodiek onderhoud kun je spreken van een slijtvaste vloer met een lange levensduur.

Prijzen bamboevloeren

Bij een te leggen vloeroppervlakte van ongeveer 50 m2 kost een kwalitatief goede bamboevloer en ook daadwerkelijk gelegd ongeveer €. 80.00 per m2 inclusief laklaag, materialen en het aanbrengen.