Home > Matten > Zo kies je het juiste vloerkleed

Zo kies je het juiste vloerkleed

Zo kies je het juiste vloerkleed

Met een vloerkleed voeg je direct sfeer toe aan je interieur en het is ook nog eens erg praktisch. Zo zorgt een vloerkleed voor warmte en kun je hiermee één geheel maken van de diverse losse onderdelen in je woonkamer. Daarbij is het juiste vloerkleed een schitterende blikvanger waarmee je jouw eigen woonstijl kunt laten spreken. Maar hoe kies je het juiste vloerkleed?

 

Functie

Er zijn verschillende punten om op te letten bij het uitzoeken van een vloerkleed. Uiteraard zijn het materiaal, formaat en de stijl zeer belangrijk, maar voordat je hier naar gaat kijken bepaal je eerst de functie van het vloerkleed. Wil jij bijvoorbeeld een vloerkleed in de slaapkamer zodat je niet met je voeten op de koude vloer hoeft te stappen als je wakker wordt? Of juist een zachte ondergrond in je woonkamer waar de kinderen lekker op kunnen spelen? Door energie vergelijken kun je de energierekening omlaag krijgen maar extra warmte hoeft niet altijd energie te kosten. Een kleed kan een goedkope en praktische oplossing zijn als je het wat warmer wilt krijgen in huis, zonder dat je direct vloerverwarming hoeft te plaatsen.

 

Juiste formaat

Het is daarnaast belangrijk om het juiste formaat uit te kiezen. Je verkijkt je al snel op de grootte van een vloerkleed. Meet eerst goed in huis uit hoe het kleed dat jij op het oog hebt komt te liggen en welke afmetingen deze moet hebben. Dit kun je bijvoorbeeld doen door kranten uit te leggen op de vloer in het formaat van het vloerkleed. Voor welke vorm kies jij? Een rechthoekig vloerkleed is de meest gekozen vorm, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Zo kun je ook kiezen voor een vierkant vloerkleed of een rond vloerkleed of bijvoorbeeld een rechthoekig vloerkleed combineren met een rond kleed die er deels overheen ligt.

 

Welk materiaal?

Er zijn zowel synthetische vloerkleden als natuurlijke vloerkleden. Synthetische materialen zijn bijvoorbeeld rubber, kunststof en polyester, terwijl katoen, sisal, wol en kokos allemaal natuurlijke materialen zijn. Voor welk materiaal jij kiest is afhankelijk van de functie en stijl. Een wollen vloerkleed is bijvoorbeeld zeer populair omdat het materiaal gemakkelijk te onderhouden is en lang mooi en fris van kleur blijft. Een katoenen kleed is een uitstekend alternatief omdat dit materiaal betaalbaar is en ook makkelijk te wassen. Een kunststof vloerkleed is ideaal voor mensen met een stofallergie, omdat deze kleden geen stof opnemen. Het is aan te raden om jouw vloerkleed minstens twee keer per week te stofzuigen met de gladde stofzuigermond. Trek loszittende pluisjes nooit uit het vloerkleed, want hierdoor kun je het kleed beschadigen.

 

 

 

Gerelateerd
Le Bistro tapijttegels
Cunera cocos matten
25 Euro korting op je heuga tapijttegel aankoop!