Trappen

De basis voor een mooie trap is eenvoudig je gaat uit van een nieuwe of oude trap welke je wilt gaan bekleden met een materiaal naar keuze; hout, linoleum, grind, tapijt enz. je kunt het zo gek nog niet bedenken of het is mogelijk om dit op een trap als bekleding (afwerking) aan te brengen. Uiteraard geldt voor de meeste materialen dat je dit wel door een vakman moet laten doen zodat je nog lang van je trap kunt genieten. Ook is het mogelijk om een trap netjes te schilderen en dan met een traploper af te werken

Traprenovatie

waardoor je de trap maar ook de hal een hele chique uitstraling geeft. Al met al vele materialen om iets van je trap te maken. Als je aan een nieuwe trap toe bent, denk dan ook eens aan renoveren van de bestaande trap. Dat is veel goedkoper dan het plaatsen van een nieuwe trap ook komt ook geen hak en breekwerk aan te pas.

Het resultaat is hetzelfde: een nieuwe trap in het materiaal van je keuze die erg slijtvast is en weer jaren meegaat. Er zijn diverse technieken ontwikkeld om trappen snel en vakkundig een nieuw uiterlijk mee te geven. In de meeste gevallen duren de werkzaamheden niet langer dan een werkdag. En hakken en breken is er niet bij, dus geen hinderlijke overlast maar ook geen stof. Na het opmeten van de oude en vaak versleten bestaande trap worden de meeste werkzaamheden buiten gedaan zoals; schuren, schaven, zagen, op maat maken, enz.
.

U zult versteld staan van het resultaat. Goedkoop zijn deze werkzaamheden niet maar het vervangen van uw trap voor een geheel nieuwe trap is in de meeste gevallen duurder en met de traprenovatie met trapbedekking heeft u toch in feite bijna een nieuwe beklede trap.

Traploper al trapbekleding

De trap bekleden met een traploper geeft een zeer persoonlijke en smaakvolle wending aan uw interieur. Met de tegenwoordige en eigentijdse designs en trapbedekking zult u zien dat er voor elke trap wel een loper te vinden is. Zowel rechte- als draaitrappen kunnen gelegd worden met een door u uitgekozen loper. Doorlopend uw bordes, gang en overloop mee bekleden maakt uw trappenhuis helemaal af. Wilt u bijvoorbeeld een blauwe loper met een zwarte rand,een zandkleurige loper met een donkerbruine rand, alles is mogelijk. Een traploper geeft de trap een heel ander tintje. Door toepassing van een traploper kun gezien de vele mogelijkheden in kleur en vorm een trap naar je eigen wensen laten maken. Uiteraard is het wel belangrijk dat de traploper deskundig wordt gemonteerd i.v.m. afwerking en levensduur. Een ander voordeel van een traploper is dat je deze als vlakke vloerbedekking kunt door laten lopen op b.v. de bovenverdieping op zolderkamer.

Tapijt is de basis van een traploper

Een traploper kun je ook toepassen in bijvoorbeeld een hal of portaal. De roedes die worden gebruikt als montage afwerking zijn uiteraard ook afgestemd op de huidige generaties traplopers. Van nikkel tot brons en van messing naar aluminium. Dik of dun, rond of driehoekig, bijna alles is mogelijk. Een combinatie van een ronde messing roede op een donker gelakte trap geeft uw entree een bijzondere uitstraling waar u niet gauw verveeld van zult raken.
.

Ook de diverse natureltinten zoals kokos en vanille en zandkleur geven uw trap een heel ander gezicht.

Siergrind als trapbekleding

Ook siergrind kan als trapbekleding worden gebruikt. Let er wel op dat u met siergrind alleen de treden kunt laten bekleden omdat bij houten trappen de verticale delen teveel werken kunnen deze scheuren veroorzaken. Een goed siergrindvloeren bedrijf zal dan ook alleen adviseren om bij houten trappen alleen de treden te bekleden met siergrind. Vooraf laat u de trap helemaal netjes schilderen behalve de bovenkant van de treden. Deze treden worden afgewerkt met passende strips meestal van aluminium waarna deze treden worden opgevuld met een laagje van siergrind wat de trap een unieke uitstraling geeft en wat ook nog eens zeer slijtvast is.

Prijzen traprenovatie

Bent u die versleten trap of trapbekleding of tapijt ook zo zat of heeft u geen zin meer om de trap iedere keer weer te moeten schilderen? Met een traprenovatie heeft u de oplossing binnen handbereik. Er zijn diverse manieren om van uw versleten trap weer een mooie en stijlvolle trap te laten maken, dit kan met laminaat, siergrind, tapijt en traplopers en zelfs met houten vloerdelen. Zo ziet u maar traprenovatie is er in veel varianten en er zijn veel verschillende prijzen dus een nieuwe trap is voor ieder budget beschikbaar.