Elektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming is hygi├źnisch, snel en kan absoluut onzichtbaar worden ge├»nstalleerd onder alle types vloerbedekking inclusief tegels, tapijten en siergrindvloeren laminaat vloeren. Het unieke ontwerp geeft een uiterst snelle responsetijd zonder de extra opbouwhoogte die benodigd is met andere conventionele vloerverwarmingssystemen. Dit brengt grote kostenbesparingen in installatie en stroomverbruik met zich mee. Verwarm een kamer of Uw gehele woning.

Elektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming biedt de totale oplossing zonder verwarmingsketels, ventilatoren of radiatoren. Elektrische vloerverwarming is veruit de meest comfortabele manier om Uw woning te verwarmen, want de warmtebron is nabij Uw voeten. Het schept een comfortabele gelijkmatige temperatuur zonder tocht of onbehaaglijk warme plekken.

 

Omdat vloerverwarming vooral stralingswarmte is, wordt een behaaglijkheids niveau bereikt bij een veel lagere kamertemperatuur dan met conventionele verwarming, wat resulteert in minder warmteverliezen. Ook als bijverwarming is Speedheat uitermate geschikt, om te verzekeren dat U nooit meer koude voeten heeft. Voor een goede warmtespreiding moeten de sleuven voor de buizen/slangen ca. 4-5cm. in de vloer ingefreesd worden hetgeen vaak problematisch is i.v.m. bestaande leidingen die onder het vloeroppervlak liggen.

.

Bij elektrische vloerverwarming doet dit probleem zich niet of nauwelijks voor. Er zijn verwarmings systemen met een dikte van slechts 1mm. Overdekt met een laagje egaliseermiddel wordt de vloer in totaliteit slechts anderhalve millimeter hoger. Bijna te verwaarlozen dus.

Elektrische vloerverwarming al hoofdverwarming of als bijverwarming

Veelal wordt verondersteld dat elektrische vloerverwarming alleen als bijverwarming te gebruiken is. Niets is echter minder waar. Het is ook mogelijk als hoofdverwarming maar u dient wel rekening te houden met een capaciteit van minimaal 190W/m2 wanneer ongeveer de helft van het vloeroppervlak van elektrische vloerverwarming wordt voorzien. Met name in badkamers blijft er een klein vloeroppervlak over na aftrek van de plaats die bijv. het bad, douchecabine, bidet en toilet inneemt. Er komt alleen vloerverwarming op het resterende vloeroppervlak. Als de vloerverwarming in de badkamer hoofdverwarming is zal meestal wel het gehele resterende vloeroppervlak voorzien moeten worden van vloerverwarming. Een vermogen van 190W/m2 is dan beslist noodzaak om de badkamer op een behaaglijke temperatuur te krijgen en te houden.

.

Elektrische vloerverwarming is natuurlijk ook zeer geschikt als bijverwarming, zeker op plaatsen waar de opbouwhoogte van de traditionele vloerverwarming problemen oplevert. Indien u bijvoorbeeld uw woonkamer van plavuizen gaat voorzien, kunt u elektrische vloerverwarming overwegen. Een groot voordeel is dat u de verwarming alleen op plaatsen kunt leggen waar u het nodig vindt. Dus niet op plaatsen waar groot meubilair gezet wordt, maar juist wel in de zithoek en onder de eettafel. Als u op de bank of aan tafel zit, voelt de vloer lekker warm aan. Als bijverwarming wordt de vloertemperatuur gemeten met een thermostaat met vloervoeler. U stelt de thermostaat in op een voor u behaaglijke vloertemperatuur. Klokthermostaten zijn in de meeste gevallen optioneel verkrijgbaar.

Elektrische vloerverwarming is eenvoudig in gebruik

Een ander voordeel is dat elektrische vloerverwarming geheel onafhankelijk functioneert van de c.v.-installatie. Denk hierbij aan het voor- en najaar als de c.v.installatie niet meer of nog niet aan staat. Op kille avonden kan de vloerverwarming aangezet worden en u heeft afhankelijk van het systeem dat u gekozen heeft – vrij snel een warme vloer. Er zijn systemen verkrijgbaar op zwakstroom en op 220V.Vloerverwarming is de ideale manier van verwarmen. Met name bij stenen vloeren wordt vaak aan vloerverwarming gedacht en ook toegepast. Deze manier van verwarmen is echter ook mogelijk in combinatie met laminaat, linoleum (vinyl ), siergrindvloeren of vloerbedekking en onder losse vloerkleden.

Prijzen elektrische vloerverwarming

Laat u goed voorlichten door de verschillende leveranciers van vloerverwarming en hopelijk kunt u u voordeel doen met bovenstaande punten. Prijzen zijn ook erg afhankelijk van de diverse mogelijkheden en hoeveelheden maar voor vloerverwarming geldt het altijd het volgende: Maak een bewuste keuze en kijk niet alleen naar de aanschafprijs want het is immers een investering eigenlijk alleen maar op lange termijn bekeken moet worden.