Home > Vloeren > Gietvloeren > Wat zijn 6 voor en nadelen van gietvloeren?

Wat zijn 6 voor en nadelen van gietvloeren?

Wat zijn 6 voor en nadelen van gietvloeren?

Gietvloeren, ook wel bekend als kunststofvloeren of naadloze vloeren, hebben zowel voor- als nadelen. Hier zijn enkele van de belangrijkste punten:

Voordelen:

 1. Naadloos en Strak Uiterlijk: Gietvloeren worden naadloos aangebracht, waardoor een strak en modern uiterlijk ontstaat. Dit kan een gevoel van ruimtelijkheid creëren.
 2. Eenvoudig in Onderhoud: Gietvloeren zijn over het algemeen gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Omdat ze naadloos zijn, zijn er geen voegen waar vuil of bacteriën zich kunnen ophopen.
 3. Duurzaamheid: Gietvloeren kunnen duurzaam zijn en hebben een lange levensduur als ze goed worden onderhouden. Ze zijn vaak bestand tegen krassen en slijtage.
 4. Veelzijdigheid in Ontwerp: Er zijn verschillende kleuren en afwerkingen beschikbaar, waardoor gietvloeren geschikt zijn voor diverse interieurstijlen.
 5. Geschikt voor Vloerverwarming: Gietvloeren zijn vaak geschikt voor vloerverwarming, omdat ze warmte goed kunnen geleiden.
 6. Allergievriendelijk: Omdat gietvloeren naadloos zijn, hebben ze minder kans om allergenen vast te houden, wat gunstig kan zijn voor mensen met allergieën.

Nadelen:

 1. Kosten: Gietvloeren kunnen duurder zijn in vergelijking met andere vloerbedekkingen, zoals tapijt of laminaat.
 2. Niet Altijd Geschikt voor Zware Belasting: Sommige gietvloeren kunnen gevoelig zijn voor krassen en deuken bij zware belasting of bij het vallen van harde voorwerpen.
 3. Koud aanvoelen: In tegenstelling tot materialen zoals hout, kunnen gietvloeren koud aanvoelen, tenzij ze worden gecombineerd met vloerverwarming.
 4. Aanbrengen door Professionals: Het aanbrengen van gietvloeren vereist vakmanschap, en het is vaak het beste om dit door professionals te laten doen, wat extra kosten met zich mee kan brengen.
 5. Niet Altijd Geschikt voor Vochtige Ruimtes: Sommige gietvloeren kunnen gevoelig zijn voor vocht, dus ze zijn mogelijk niet de beste keuze voor vochtige ruimtes zoals badkamers.
 6. Kleurverandering bij Blootstelling aan Zonlicht: Sommige gietvloeren kunnen verkleuren bij langdurige blootstelling aan zonlicht.

Over het algemeen is het belangrijk om de specifieke kenmerken van het gekozen type gietvloer te overwegen en deze af te stemmen op de behoeften en eisen van de ruimte waarin deze wordt geïnstalleerd.

Meer informatie:

Coatingvloer.nl
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

www.coatingvloer.nl

Gerelateerd
Schade aan je gietvloer: onder welke verzekering valt dat?
5 interieurtips voor bij een gietvloer
Welke vloer is het meest kindvriendelijk?
Hoe dik is een gietvloer