Home > Vloeren > Gietvloeren > Hoe dik is een gietvloer

Hoe dik is een gietvloer

Hoe dik is een gietvloer?

Laat u een gietvloer leggen dan wilt u natuurlijk van tevoren weten hoe dik uw uiteindelijke vloer gaat worden. Deze vraag is echter niet direct te beantwoorden, omdat de dikte van uw gietvloer afhankelijk is van een aantal factoren. We informeren u graag over de verschillende mogelijkheden, types en daarbij komende diktes.

De bestemming van de gietvloer

In eerste instantie is de dikte van een gietvloer afhankelijk van de locatie. Wordt de vloer particulier of zakelijk gebruikt? Dit is niet een directe scheidingslijn. Over het algemeen is het advies dat een vloer voor in een woning ook ingezet kan worden binnen kantoorpanden en winkels. Deze gietvloeren zijn gemiddeld 2 tot 6 mm dik.

Daartegenover staat de industrie, zoals: loodsen, magazijnen en garages. In de industrie hoort de vloer zwaar belast te kunnen worden. Hierdoor zijn deze vloeren op een andere manier samengesteld, wat weer invloed heeft op de dikte van de vloer. Deze gietvloeren zijn 0,2 tot 3 mm dik. Ondanks dat de vloer minder dik is, is deze toch sterker dan een gietvloer voor in een woning.

Bijkomende opties

Zowel particulier als zakelijk zijn er verschillende opties mogelijk. Voor de consument begint dit al bij het uiterlijk van de vloer. Wilt u bijvoorbeeld dat uw gietvloer een betonlook heeft, dan wordt de vloer aan de dikkere kant: 5 tot 6 mm. Ook de optie voor bijvoorbeeld een vloerverwarming creƫert meer hoogte.

In de industrie kan er als extra optie gekozen worden voor een antislipkorrel of gekleurde bewegwijzering.

Uw ondervloer

Gietvloeren kunnen over een breed scala aan ondergronden worden aangebracht. Dit betekent wel dat die ondergrond goed voorbereid moet worden. Om uw ondergrond helemaal egaal en vlak te maken moeten we in sommige gevallen extra lagen aanbrengen. Deze lagen zorgen weer voor meer hoogte in het resultaat.

De verschillende typen gietvloeren

Over het algemeen maken we onderscheid in polyurethaan (PU) en epoxy (EP) gietvloeren. PU brengen we voornamelijk in woningen, kantoorpanden en winkels aan. PU is licht elastisch en voelt warm aan, wat zeer aangenaam is onder uw voeten. EP staat bekend om zijn bestendige eigenschappen en vindt u daarom voornamelijk terug in de industrie.

Neem contact op met een deskundige

De expert kan u het best begeleiden bij het maken van de juiste keuze. Zo zult u er in het gesprek achter komen dat er nog een tal aan mogelijkheden zijn. Voor de juiste dikte komt een gietvloerspecialist bij u thuis langs, om te kijken wat de beste opties voor u zijn. Laat u daarom altijd goed vooraf informeren.

Meer info Coatingvloer: www.coatingvloer.nl

Gerelateerd
Wat zijn 6 voor en nadelen van gietvloeren?
5 interieurtips voor bij een gietvloer
Welke vloer is het meest kindvriendelijk?
Alles wat je wilt weten over de populariteit van de gietvloer