Home > Vloeren > Gietvloeren > Welke vloer is het meest kindvriendelijk?

Welke vloer is het meest kindvriendelijk?

Welke vloer is het meest kindvriendelijk?

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer dan is de keuze niet makkelijk. Tegenwoordig hebben we een breed scala aan vloerenopties. De meest populaire opties zijn: laminaat, pvc, parket of een gietvloer. Heb je een gezin met kinderen dan wil je ook dat jouw vloer hierbij past. We zetten daarom de belangrijkste voor- en nadelen voor je op een rij.

Kinderen met allergieën

Misschien wel het belangrijkste punt om rekening mee te houden. Hebben jij, je partner of een kind last van een allergie? Dit kan een beslissende factor zijn in je keuze. De slechtste keuze bij een allergie is een stoffen ondergrond, zoals tapijt. Tapijt is hierdoor dan ook geen populaire optie meer in vergelijking met de jaren ’90. Tegenwoordig kiest men bij een allergie voor een pvc vloer of een gietvloer. Deze vloeren zijn vuil-, water- en stofafstotend. Houten vloeren zijn beter dan tapijt, maar krimpen en zetten uit. Hierbij kan stof tussen naden blijven hangen. Bovendien neemt hout vocht op.

Kind- én huisdiervriendelijk

Een gezin met kinderen bestaat vaak ook uit een beestje. Kijken we naar de meest hygiënische optie voor je huisdier dan zou je zeggen een tegelvloer. Deze vloeren verdwijnen daarentegen ook naar de achtergrond, omdat men de vloer te koud vindt. Een goed alternatief is de gietvloer. Deze vloeren hebben geen voegen en naden, maar wel de hygiënische eigenschappen van tegels.

Spelen zonder zorgen

Kinderen huppelen, dollen en rollen over de grond. Die grond moet dan wel aangenaam zijn: niet te koud, vlak, maar ook niet te glad. Een houten vloer is een fijne ondergrond om op te spelen. Deze voelt aangenaam aan. Een tip is om op de vloer een speciaal speelkleed te leggen. Dan maakt het eigenlijk niet meer uit wat voor vloer daaronder ligt.

Morsen en vlekken

Met kinderen in huis wordt er echt geleefd. Dit betekent helaas ook dat er hier en daar wat gemorst zal worden. Een houten vloer is in deze daarom niet geschikt. Komt er bijvoorbeeld wat limonade op de vloer, dan zal het een plakkerige boel worden. In het ergste geval verkleurt je parket. We raden je daarom aan om voor een vloer te gaan die vocht niet opneemt maar afstoot. Voorbeelden hiervan zijn: een pvc vloer, een gietvloer, vinyl of tegels.

De locatie van je woning

Een factor die vaak over het hoofd wordt gezien. De locatie of het type woning is ook bepalend. Woon je op een boerderij waar de kinderen veel buitenspelen, dan kan je het best kiezen voor een vloer die je gemakkelijk af kan nemen. Woon je in een appartement, dan zal je minder vuil van buitenaf mee naar huis brengen. Een houten vloer is dan nog steeds een goede optie.

Als laatste tip kan je natuurlijk ook afwisselen met het type vloer. Eén vloer over een complete verdieping ziet er mooi uit, maar is niet altijd praktisch. Heb je altijd al gedroomd van een parketvloer, kies dan voor wat anders in de entree of de speelkamer. Zo heb je het beste van beide werelden.

Meer info Coatingvloer: www.coatingvloer.nl

Gerelateerd
Schade aan je gietvloer: onder welke verzekering valt dat?
5 interieurtips voor bij een gietvloer
Hoe dik is een gietvloer
Trend van gietvloeren