Home > Vloeren > Gietvloeren > 5 interieurtips voor bij een gietvloer

5 interieurtips voor bij een gietvloer

5 interieurtips voor bij een gietvloer

Heb je eenmaal de stap gemaakt om een nieuwe gietvloer te laten leggen, dan wil je wel dat je uiteindelijke woonruimte er stijlvol ingericht uitziet. Een gietvloer kan een complete ruimte een facelift geven, zonder er verder iets aan te doen. Maar met deze nieuwe vloer, wil je natuurlijk wel ergens naartoe werken. We zetten daarom de 5 beste tips voor je op een rij. Met deze tips tover jij jouw woning om tot een paleisje!

1.      Bepaal de stijl van je woning

Wat we vaak zien in de praktijk is dat er jarenlang eenzelfde stijl is aangehouden. Maak je eenmaal de stap naar een gietvloer, dan bekijk je direct al je nieuwe opties. Dit is een uitstekend moment om jouw interieur even goed onder de loep te nemen. Met een gietvloer hoef je niet per se voor een industrieel interieur te gaan. Andere trendy woonstijlen zijn:

  • Scandinavisch: minimalistisch, strak, rustige kleuren
  • Bohemian: rijke patronen, verschillende grondstoffen, veel groen
  • Landelijk: tijdloos, luxueus, veel riet en hout

2.      Zoek naar foto’s van interieurdesigns

De beste inspiratie vind je… online! Tegenwoordig kan iedereen in een handomdraai in de huid van een interieurstylist kruipen. Voordat je alle interieurwinkels afstruint is het belangrijk om je doel te bepalen. Want wat zoek je nou eigenlijk? Doe eerst je research online. Hoe meer voorbeelden je ziet, hoe beter jij kan bepalen wat je nou wel en niet mooi vindt.

3.      Ga langs een showroom

Het beste advies krijg je van de gietvloerexperts. Zij zijn degenen die dag in dag uit op bezoek gaan bij klanten die een gietvloer afnemen. Vaak komen zij ook enkele weken na oplevering nog eens langs. Ze bekijken dan het uiteindelijke resultaat en checken de tevredenheid van hun klanten. Zij kunnen je dan ook het best adviseren over de kleur van je gietvloer en interieur.

4.      Maak een kleurenpallet

Als het goed is heb je inmiddels al een heleboel voorbeelden, plaatjes, ideeën en adviezen gehad. Mogelijk heb je zelfs al de kleur van je gietvloer bepaald. Een gouden tip is het maken van een kleurenpallet. Iets wat door velen onderschat wordt. Een professionele interieurstylist zal altijd een kleurenpallet opzetten en aanhouden. Waarom? Omdat je anders toch voor dat ene leuke tafeltje in die onbekende winkel valt. En die tafel, die blijkt vervolgens helemaal niet in je nieuwe interieur te passen.

5.      Verzamel al je ideeën op een moodboard

Last but not least: verzamel al jouw ideeën op één plek. Een moodboard kan je digitaal opbouwen, zoals op Pinterest of ouderwets maken met een prikbord en wat magazines. Het gaat erom dat je een plek hebt waar je alles bij elkaar verzameld. Je moodboard wordt je rode draad bij de inrichting van je woonruimte. Zo zal je nooit een miskoop doen en gerichter je interieur inrichten.

 

 

Gerelateerd
Wat zijn 6 voor en nadelen van gietvloeren?
Schade aan je gietvloer: onder welke verzekering valt dat?
Massief houten vloer met vloerverwarming?
Welke vloer is het meest kindvriendelijk?