Home > Vloeren > Gietvloeren > Alles wat je wilt weten over de populariteit van de gietvloer

Alles wat je wilt weten over de populariteit van de gietvloer

Er zijn maar weinig of zelfs geen woonbladen waarin er geen aandacht is geweest voor de gietvloer. In vrijwel elk magazine dat je online of offline bekijkt, is er sprake van gietvloeren die op een inspirerende manier gepresenteerd worden. Dat is niet voor niets. De opmars van deze kunststofvloeren is nu eenmaal niet te stuiten geweest. Toch zijn er nog altijd consumenten die geen flauw idee hebben waarom een gietvloer zo populair is of wat voor voordelen eraan verbonden zijn. Om bij te blijven met de laatste woontrends vind je hier alles wat je wilt weten over de gietvloer en de populariteit ervan.

Uniek, strak, modern en passend in eigentijdse interieurs

Om te beginnen kan gesteld worden dat een gietvloer uniek is. Stel je maar eens een lege woonkamer voor met daarin een strakke en volledige naadloze vloer in een favoriete kleur. Zie je de ruimte die er daardoor ontstaat? Ervaar je ook hoe modern en eigentijds de gietvloer is? Ga nog even terug naar dat beeld en stel je dan voor dat de meubels en woonaccessoires de ruimte vullen op de gietvloer. Het interieur komt prachtig tot zijn recht.

Gietvloeren in alle kleuren

Dat is wat een gietvloer in huis doet. Deze vloeren worden gemaakt van kunsthars met de naam polyurethaan en worden in lagen opgebouwd. Houd er dus rekening mee dat het aanbrengen van deze vloer meerdere dagen tijd kost. Gietvloeren kunnen in allerlei kleuren worden gecreëerd. Bijvoorbeeld in een naturelkleur, zoals zandachtig of helemaal wit, maar ook met een vrolijke uitstraling in bijvoorbeeld blauw. Vrijwel alles is qua kleur mogelijk en als het maken van een keuze lastig is, schiet Coatingvloer.nl als specialist te hulp met advies.

.
Gietvloer

Gietvloeren worden als praktisch ervaren en zijn geschikt om op te leven en te wonen doordat er sprake is van een hoge mate van comfort. Dat beaamt iedereen die al een gietvloer in huis heeft liggen. Het kunsthars heeft namelijk als kenmerk over licht elastische eigenschappen te beschikken. Het voelt nog net niet alsof je veert bij het lopen over een gietvloer, maar in gedachten is dat zeker zo. Verder wordt er altijd warmte ervaren doordat de gietvloer warmte uit de omgeving overneemt, zoals een kameleon zich aanpast door kleuren over te nemen. Het praktische aspect is verklaarbaar vanuit het naadloze karakter.

Praktisch en comfortabel

Hoe fijn is het niet dat stof en vuil als sneeuw voor de zon verdwijnen als de stofzuiger wordt gebruikt. Zowel stof als vuil hechten zich namelijk niet snel aan het oppervlak. Het naadloze karakter brengt met zich dat de gietvloer hygiënisch is te noemen. Dat de vloer dan ook nog eens slijtvast is, maakt het rijtje met voordelen bijna compleet. Er kan namelijk nog vermeld worden dat vloerverwarming perfect is voor gietvloeren. Wat wil je dan nog meer? Zo snel mogelijk een afspraak maken bij de specialist? Dat kan door contact op te nemen met Coatingvloer.nl. Dat is de expert die gietvloeren bij de consument populair heeft gemaakt.

Meer informatie:

Coatingvloer.nl

Website: www.coatingvloer.nl

Gerelateerd
Wat zijn 6 voor en nadelen van gietvloeren?
Schade aan je gietvloer: onder welke verzekering valt dat?
5 interieurtips voor bij een gietvloer
Welke vloer is het meest kindvriendelijk?