Home > Vloeren > Gietvloeren > Prijs gietvloer

Prijs gietvloer

De prijs van een gietvloer wordt vastgesteld per m2. Er zijn echter veel verschillende soorten gietvloeren te onderscheiden. Bovendien geldt dat deze uiteenlopende naadloze vloeren op diverse manieren geplaatst kunnen worden. Daarnaast geeft een gietvloer specialist vooraf een prijsoverzicht met een indicatie, zodat u echt een concreet beeld krijgt. Verder stelt men de consument in de gelegenheid om zonder verplichting en geheel gratis een offerte aan te vragen. Daarin komt de exacte prijs van de gietvloer voor uw project te staan.

Prijs gietvloer

Het aantal m2 is van invloed op de prijs van de gietvloer. Dat spreekt natuurlijk ook haast voor zich. Het aanbrengen van deze vloer in een kleine ruimte is voordeliger dan het aanbrengen van dezelfde vloer in een ruimte met een dubbel zo groot oppervlak. Het aantal lagen dat op de vierkante meters wordt aangebracht, is eveneens een factor die invloed heeft. Het duurt al snel vier tot vijf dagen voordat een gietvloer met alle bijbehorende lagen is aangebracht en droog is. Bovendien zijn de arbeidskosten hoger indien er voor dezelfde vloer in vijf lagen wordt gekozen in plaats van vier lagen. Dat kost namelijk een dag extra aan arbeidstijd en bovendien ook extra materiaal.

Groot oppervlak? Lagere prijs per m2!

Dat het aantal m2 invloed heeft op de prijs van de gietvloer komt niet alleen doordat met het totale oppervlak rekening wordt gehouden. Het aantal m2 heeft namelijk ook nog op een andere manier invloed. Het is namelijk in het algemeen zo dat Gietvloerprijzen.nl bij een groot oppervlak een lagere prijs per m2 berekend. Dat maakt het ook aantrekkelijk om in hele grote ruimtes een naadloze vloer te plaatsen. Er is dan namelijk sprake van een aanzienlijke korting op de m2 prijs. Verder geldt dit voordeel met de korting zowel voor bedrijven als voor particulieren. Misschien heeft u wel eens van de burenkorting gehoord? Dat is een korting die verstrekt wordt als buren in overeenstemming met elkaar ervoor kiezen om een gietvloer aan te vragen.

.
Gietvloer

Er zijn meerdere soorten gietvloeren en deze kennen per m2 elk een andere prijs die weer gekoppeld wordt aan het totale oppervlak. Voor de kleinste oppervlakten van 20 m2 tot en met 50 m2 geldt overigens een vaste prijs die per vloer weer varieert. Hieronder volgt een overzicht met een indicatie van de prijzen voor een PU gietvloer, epoxy gietvloer, woonbeton en epoxycoating.

Extra kosten voor een gietvloer

Het is uiteraard mogelijk dat er nog extra kosten in rekening worden gebracht voor het aanbrengen van een gietvloer. Gietvloerprijzen.nl zorgt er namelijk altijd voor dat de vloer op maat wordt geplaatst. Bij het op maat plaatsen van de vloer kan er dus rekening met bepaalde wensen worden gehouden. De extra kosten kunnen dan betrekking hebben op een specifieke soort van afwerking. Denk daarbij maar aan een vloer die door ons met antislip of met een extra geluiddemping wordt aangebracht. Zo zijn er ook antistatische vloeren beschikbaar. Andere extra kosten die de prijs van de gietvloer kunnen beïnvloeden zijn onder meer een eventuele voorbewerking van de ondergrond of design afwerking met toepassing van kleurpatronen of kleurafwerkingen, zoals een bedrijfslogo of een afbeelding of tekst in de vloer. Zo zijn er nog meer opties die voor extra kosten kunnen zorgen, zoals:

• Ondervloer egaliseren
• Uitzettingsvoegen maken
• Antislip, geluiddemping of antistatisch
• Wapeningsnet aanbrengen
• Vloerprofielen
• Plintafwerking

Meer informatie:

Gietvloerprijzen.nl

Website: www.gietvloerprijzen.nl