Home > Vloeren > Een mooie vloer verdient een hoogwaardige ondervloer

Een mooie vloer verdient een hoogwaardige ondervloer

Een mooie vloer verdient een hoogwaardige ondervloer
Ga je binnenkort verhuizen en ben je op zoek naar een mooie vloer? Of is je huidige vloer aan vervanging toe en ga je volop verbouwen? Een goede ondervloer is belangrijk als je een houten vloer of andere soort vloer gaat leggen in huis. Welke mogelijkheden zijn er met betrekking tot ondervloeren en waar kun je terecht voor de aankoop van een ondervloer van goede kwaliteit?

Waarom is een ondervloer belangrijk?

Een ondervloer vormt de basis voor laminaat, pvc of voor houten vloeren. Juist daarom is het belangrijk hier aandacht aan te geven. Ze absorberen niet alleen geluid, maar leveren tevens een belangrijke bijdrage aan het egaliseren van je vloer. Bovendien voorkomt een goede ondervloer dat vocht je houten vloer intrekt en daarmee bevorder je dus de levensduur van je houten vloer of laminaat. Voor de aankoop van een goede ondervloer moet je je goed laten informeren. Je hebt hier de keuze uit diverse typen ondervloeren.

Wat zijn de mogelijkheden?

Er zijn verschillende typen ondervloeren en welke het meest geschikt is hangt af van het type woning waarin je woont en of je kiest voor houten vloer, pvc-vloer of laminaat. Verder is het van belang van welk materiaal de vloeren in je woning zijn. Is dit hout, beton of heb je bijvoorbeeld een zwevende vloer? Ten slotte speelt ook vloerverwarming een belangrijke rol bij je uiteindelijke keuze. Ook hier is een speciale ondervloer verkrijgbaar.

 

Gerelateerd
Massief houten vloer met vloerverwarming?
Houten vloer of laminaat?
5 interieurtips voor bij een gietvloer
Nieuwe website Speedheat vloerverwarming