Betondesign gietvloeren

Een betondesign gietvloer is een designvloer met diverse mogelijkheden voor vormgeving en architectuur. Het is een cementgebonden gietvloer met het uiterlijk van echt monolitisch beton (concrete) maar zonder voegen. De dikte van de concrete vloer is 5 tot 7 mm en kan gelegd worden over een cementdekvloer, betonvloer of een anhydriet vloer er van uitgaande dat deze voldoende vlak zijn maar ook over een tegelvloer mits deze van te voren is voorzien van een egalisatielaag.

Betondesign gietvloeren

Ook traditionele vloerverwarming welke onder in de dekvloer verwerkt zit vormt geen enkel probleem. Concrete is een gepatenteerd vloersysteem en is ook het enige vloersysteem wat beton en cement tot op de op de kleinste details benaderd. Met kunststof gietvloeren wordt vaak ook geprobeerd om een betonlook te maken maar heeft in werkelijkheid een plastic uitstraling vergeleken met de cementgebonden concrete vloer en juist om deze redenen kiezen architecten bewust voor een cementgebonden concrete gietvloer.

De cementgebonden gietvloer is bedacht en ontwikkeld in Amerika en heeft een unieke en levendige uitstraling van een echte betonvloer. De cementgebonden gietvloeren met een natuurlijk betondesign zijn momenteel veel terug te vinden in vele interieurontwerpen en interieurstijlen. De cementgebonden gietvloeren met een natuurlijk betondesign zijn momenteel veel terug te vinden in vele interieurontwerpen en interieurstijlen.

Naadloze betondesign gietvloeren

De betondesign gietvloer is leverbaar in diverse grijstinten en betonkleuren leverbaar, van zachte grijstinten tot betongrijs en van zachte zandkleuren naar antraciet betondesign. De cementgebonden gietvloer wordt gelegd in een laagopbouw en wordt in diverse gangen gepolijst en hierna afgewerkt met een speciaal gepatenteerd uithardend olie-wax systeem. Het unieke van dit systeem is dat de vloer een zijdeglans uiterlijk krijgt met een warme uitstraling.

Betonlook gietvloer

Het natuurlijke vloeigedrag en droging zorgen ervoor dat de vloer op subtiele wijze een levendig uiterlijk krijgt, uiteraard afhankelijk van kleurkeuze. De cementgebonden gietvloer wordt naadloos gelegd en kan in nagenoeg iedere ruimte van een woning worden gelegd. Ook is er de optionele mogelijkheid voor het laten aanbrengen van een onderhoudsvrije glansbehandeling. na uitharding wordt er een polymeer glanssysteem als toplaag aangebracht waardoor het onderhoud van de betondesign gietvloer nog eenvoudiger wordt. Zoals de naam al eigenlijk zegt is de vloer in vele beton en grijstinten leverbaar. Uiteraard is de de concrete designvloer op aanvraag ook in een paar standaard kleurtinten leverbaar.
.

De concrete gietvloer heeft een strak en stoer betonuiterlijk maar heeft daarbij ook een warme uitstraling. De concrete gietvloer wordt ook veel gebruikt in winkels en showrooms vanwege het unieke betondesign met een zeer ruimtelijk en kleurrijke karakter van het materiaal. De cementgebonden gietvloer heeft onlangs nog de innovatie prijs gewonnen in de categorie; producten van hogere architectonische waarde, niet onbelangrijk als u voor een gegoten designvloer gaat kiezen.

Onderhoudsvriendelijke gietvloeren

Het onderhoud van de cementgebonden gietvloer is betrekkelijk eenvoudig, wekelijks dweilen met water en onderhoudsmiddel en incidentele vlekken zoals wijn, koffie enz. verwijderen met een vochtige doek. Een cementgebonden gietvloer is in gebruik en in het onderhoud het beste te vergelijken met een parketvloer die in de olie is gezet. Gebruik voor het onderhoud wel de juiste voorgeschreven onderhoudsproducten. Een gietvloer is altijd krasgevoelig een betondesign gietvloer ook maar het voordeel van een cementgebonden gietvloer die met olie is afgewerkt ten opzichte van een epoxy of polyurethaan (PU) gietvloer is dat u bij een concrete cementgebonden gietvloer krassen en lichte beschadigingen met een speciale onderhoudsolie eenvoudig op kleur kunt bijwerken en bij een kunststof gietvloer is dat helaas niet mogelijk. De cementgebonden gietvloer is niet geschikt in natte ruimtes zoals douchecabines en badkamers maar is verder in ieder vertrek van de woning uitermate goed toepasbaar.
.

Vakkundig gelegd betondesign gietvloer

Het leggen van een concrete designvloer kan alleen gebeuren door een erkende vakman. Het legproces is ongeveer 7 dagen en gedurende deze tijd en de droogtijd kunt u niet op de gietvloer terecht. Na het plaatsen is de vloer licht belastbaar na 24 uur en volledig belastbaar na 7 dagen. De vloer heeft een natuurlijk vloei en droog gedrag waardoor iedere vierkante meter van de concrete anders is, zodat er een mooie, natuurlijke en exclusieve uitstraling ontstaat.

Prijzen betondesign gietvloeren

Bij een te leggen gemiddeld vloeroppervlakte van ongeveer 50 m2 kost een betondesign gietvloer ongeveer €. 100.00 per m2 inclusief materialen en het aanbrengen. Vakmanschap is zeer belangrijk bij de keuze van dit type vloer kies dan ook voor een ervaren bedrijf met erkende garantie.

Kijk ook eens naar woonbeton

Gietvloeren zijn zoals bekend krasgevoelig. Of men nu kiest voor een epoxy gietvloer of een polyurethaan gietvloer ook wel pu gietvloer genoemd of een cementgebonden gietvloer ze zijn allemaal krasgevoelig. Let hierop bij uw uiteindelijk vloerkeuze. Heeft u kinderen of huisdieren? Denk dan eens aan een woonbeton vloer. Een woonbetonvloer is zeer slijtvast en ook echt krasvast vast en dat kan ondanks de iets andere uitstraling en eigenschappen in sommige gevallen een veel betere keuze zijn.