Siergrindvloeren

Een stijlvolle, makkelijke en ook nog eens een slijtvaste vloer? Dat kan! Wie een vloerafwerking zoekt die aan deze eisen voldoet, vindt een uitkomst in siergrindvloeren. Een siergrindvloer kan geheel naar wens van de gebruiker worden aangebracht en is toepasbaar in alle ruimtes van een woning van slaapkamer naar woonkamer en van keuken naar hal. Een grindvloer is een naadloze decoratieve vloerafwerking, die door de oppervlakte structuur de vloer een warme aanblik geeft.

Siergrindvloeren

Door de oneindig vele mogelijkheden en gebruik van kleur zijn grindvloeren toepasbaar in ieder soort interieur, of het nu gaat over een klassieke inrichting of een trendy en moderne design inrichting. Maar ook de keuken, bijkeuken en entree niet vergeten, want tegenwoordig kom je de siergrindvloer overal tegen zelfs op de slaapkamer en zolderkamer. Informeer ook eens naar de mogelijkheden in vormen en het maken van ontwerpen in de vloer want je kunt het zo gek nog niet bedenken en het is mogelijk met de siergrindvloer.

Siergrind heeft diverse benamingen zoals woongrind, korreltapijt, grindvloer, steentapijt, grindvloeren maar de eigenlijke naam is gewoon siergrindvloer omdat het basismateriaal van de grindvloer uit geselecteerde natuurlijke siergrind korrels bestaat. Je kunt dan bij een siergrindvloer dan ook spreken van een slijtvaste vloer met als basis een echt natuurproduct.

Korreltapijt of siergrind?

Omdat diverse natuurlijke grindsoorten de basis vormen voor de siergrindvloer is het ook mogelijk om een keus te maken uit diverse natuurlijke tinten. Natuurlijk kunt U ook kiezen voor trendy kleuren zoals b.v. vanillegeel, meloengeel of zelfs champagnegeel en dan zijn er ook nog de warme terra kleuren die aansluiten bij ieder warm interieur.

Siergrind is warm en sfeervol

Een siergrindvloer voelt warm aan en is uitermate geschikt voor vloerverwarming. De vloer heeft een goede warmte geleiding en neemt ook door de open structuur de omgevingstemperatuur aan. De temperatuur van het siergrind ligt ongeveer tussen een parketvloer en een vinylvloer uitgaande van een gemiddelde kamertemperatuur. Een siergrindvloer is verkrijgbaar in vele kleuren van trendy naar stijlvol en van modern naar klassiek. Met een siergrindvloer kun je aan je eigen vloer een eigen identiteit geven waardoor je een anders dan anders vloer krijgt. Naast een uitgebreid kleuren aanbod is de siergrindvloer tegenwoordig ook te verkrijgen in aluminium tinten en in een zeer uitgebreide collectie trendy metallic kleuren eventueel met extra glitters.

.

Een siergrindvloer heeft veel verschillende benamingen zoals b.v.: Interieurgrind, woongrind, grindvloer en zelfs wordt een siergrindvloer ook wel eens natuursteentapijt genoemd. Eigenlijk is er maar een benaming voor al deze namen en dat is siergrindvloer, waarom? Omdat de basis van een siergrindvloer echte natuurlijke siergrind is, wat wordt gehaald uit rivieren en uit siergrind uitgravingen. De beste kwaliteit siergrind komt uit Zuid-Duitsland, omdat daar de siergrind het hardste van kwaliteit (Mohswaarde) is en er nagenoeg geen vervuiling tussen het siergrind zit. Na het wassen en het uitzeven van de siergrind op gradatie, wordt de grind vuur gedroogd en is het klaar om gekleurd en als vloer gelegd te worden. Degene die kiezen voor een goede kwalitatieve siergrindvloer hebben een zeer slijtvaste vloerafwerking die tegen een stootje kan.

Eenvoudig in onderhoud

Een siergrindvloer is zeer eenvoudig in onderhoud en vlekken zoals rode wijn en koffie zijn snel en makkelijk te verwijderen m.b.v. een borsteltje en wat lauw water De siergrindvloer wekelijks stofzuigen en minimaal 1 keer per jaar goed schrobben is voldoende uiteraard is dit wel afhankelijk van de bevuiling want bij een gezin met 4 kinderen en een hond is meer onderhoud nodig dan bij een huishouden van 2 personen. Een goede siergrindvloer is ook bestand tegen de meeste chemische middelen.

Siergrind ook dicht verkrijgbaar

Siergrindvloeren zijn leverbaar in de standaard open uitvoering en in een nagenoeg onzichtbare dichte uitvoering ook wel dichtgezette of DZM grindvloer genoemd. Het voordeel van de dichte siergrindvloer is dat deze aan de bovenzijde is voorzien van een speciale dichte transparante laag zodat vuil en vocht niet in de vloer kan dringen.

.

Een dichte DZM siergrindvloer heeft nagenoeg hetzelfde uiterlijk als de open uitvoering en is hierdoor zeer geschikt voor gezinnen met kinderen en huisdieren.

Het leggen van een siergrindvloer

De siergrindvloer kan op nagenoeg iedere ondervloer worden aangebracht. In principe is ieder verharde minerale ondervloer geschikt (b.v. zand-cementvloeren en ook tegelvloeren). De siergrindvloer kan zelfs worden gelegd op houten vloeren mits deze van te voren zijn uitgevlakt met een watervast verlijmd multiplex. Na het leggen van de siergrindvloer is de vloer na 24 uur weer beloopbaar en na 48 uur weer belastbaar. Het leggen begint met het aanbrengen van een hechtprimer. Let er altijd op dat dit wordt gedaan, want iedere ondervloer moet geprimerd worden. De volgende stap is het mengen van de losse siergrind met een kleurloze transparante epoxyhars van zeer hoge kwaliteit en hierna wordt de grindvloer door een vakman vlak gelegd. Het leggen van siergrind is zeker geen DHZ klusje en laat dit uitsluitend door een vakman van een erkend garantie bedrijf doen.

Prijzen siergrindvloeren

Bij een te leggen vloeroppervlakte van ongeveer 50 m2 kost een kwalitatief goede siergrindvloer (gekleurd op epoxy basis) en ook daadwerkelijk gelegd met een hoogwaardige epoxyhars ongeveer €. 45.00 per m2 (open structuur) en €. 65.00 per m2 (dichte structuur) inclusief materiaal en het aanbrengen.