Tegelvloeren

Tegelvloeren en plavuizen kunnen in iedere woonruimte toegepast worden. Een tegelvloer heeft veel voordelen en is zeer sterk en kan tegen een stootje. De laatste jaren zijn er enorm veel nieuwe tegeldesigns en mogelijkheden ontwikkeld voor tegelvloeren. Hierdoor is de tegelvloer ook in moderne toepassingen en ontwerpen zeer goed bruikbaar. Een heel groot voordeel van een tegelvloer is dat je met betrekking tot het onderhoud geen zorgen hoeft te maken.

Tegelvloeren

Tegelvloeren en plavuizen zijn zeer eenvoudig met de meest gangbare reinigingsproducten te reinigen. Combineren kan behalve met figuren en verschillende kleuren, ook met verschillende tegelsoorten en tegelformaten. Er zijn kleine en grote tegels en alles wat er tussenzit en vierkante, driehoekige, zeshoekige, rechthoekige waarmee allerlei verschillende motieven en patronen gelegd kunnen worden. Tegels kunnen behalve recht ook diagonaal gelegd worden.

Grote tegels kunnen worden afgewisseld met kleine tegels. Een toilet kunt U groter laten lijken door een grote tegel diagonaal erin te leggen. Zo ziet U maar er is keus genoeg. Zoals U hierboven al gelezen heeft zijn er mogelijkheden genoeg en zijn die ook niet allemaal te beschrijven en is dus een bezoek aan een uitgebreide tegelshowroom toch wel noodzakelijk om een idee te verkrijgen van de kleuren en de mogelijkheden.

.

Tegelvloeren zijn snel schoon

Keramische tegelvloeren zijn sterk, eenvoudig in het onderhoud en er is voor ieder budget een tegelvloer te vinden. Uiteraard geldt hiervoor wel dat een duurdere tegelvloer in veel gevallen vaak wel een stuk sterker is dan bijvoorbeeld een goedkope maar soms zijn er nog partijen tegels te koop waardoor men wel voor een goedkope prijs een goede kwaliteit tegelvloer in huis kan halen. Een tegelvloer wordt in een bepaalde hardheid schaal ingedeeld. Deze hardheid wordt geheel conform norm vastgesteld. Met de informatie met betrekking tot de hardheid weet u of een te kiezen tegelvloer geschikt is voor een bepaalde ruimte in uw woning of bedrijf.

Wel of geen vloerverwarming?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, helaas een tegelvloer is niet warm, dus is een aanschaf van een vloerverwarming is geen gek idee. Het is tegenwoordig ook mogelijk in
bestaande vloeren een vloerverwarming te maken zowel elektrisch als conventioneel (op de verwarmingsketel aangesloten). Informeer bij uw tegeldealer voor de voor en nadelen van beide
systemen. Toch kan kleur ook veel doen, en heeft niet iedereen vloerverwarming onder de tegelvloer nodig, het blijft uiteindelijk toch een beslissing van persoonlijke aard. De uiteindelijke keuze om wel of geen vloerverwarming te kiezen is uiteraard ook sterk afhankelijk van uw eigen gevoel en van het prijskaartje en de mogelijkheden die een vloerverwarming biedt en daarbij niet te vergeten de mogelijkheden die de betreffende ondervloer biedt met betrekking tot de toepassing van een vloerverwarmingssysteem.

.

Vloerverwarming kan op diverse manieren worden toegepast: vloerverwarming met slangen, elektrische vloerverwarming of een ingefreesde vloerverwaming. Ook is een tegelvloer op nagenoeg iedere ondergrond toe te passen. Let wel op dat iedere ondergrond zij eigen specifieke eisen heeft en dat er ook vaak speciale behandelingen moeten worden toegepast zoals b.v. etsen, opruwen, ontvetten of egaliseren. Omdat de prijs van een tegelvloer sterk afhankelijk is van het type tegel of plavuizen is het moeilijk om een prijsindicatie te kunnen plaatsen vandaar dat we dit hier achterwege laten. Ook verschillen de legprijzen enorm vandaar dat we adviseren om goed te informeren naar de prijzen en mogelijkheden.

Vele mogelijkheden en patronen

Tegenwoordig zijn mozaïektegels en tegels geïnspireerd op vroegere tijden erg in zoals de klassieke oudheid en b.v. de renaissance. Ook het aanbrengen van decoratieve patronen en randen in tegelvloeren zijn weer helemaal terug. Italiaanse tegels zij erg in vanwege de ervaringen daar en de toepassingen van antieke, warme aardekleuren in fraaie tegelvormen. In Nederland worden de tegels ondermeer uit Toscane en Umbrie geïmporteerd vanwege de mooie terra lijnen en de warme zachte kleuren.

Prijzen tegelvloeren

Omdat de vele soorten tegels de basis vormen voor een tegelvloer is het moeilijk om een prijsindicatie voor tegelvloeren te geven. Kies daarom bij een tegelvloer voor vakmanschap, kwaliteit en kennis!

Outdoor tegelvloeren

Voor toepassingen buiten moet er goed bij de leverancier worden geïnformeerd over de mogelijkheden, want niet iedere tegelsoort is geschikt voor buiten toepassingen. Ook moet men goed opletten m.b.t. de antislipheid van de tegels en plavuizen welke je buiten wil toepassen.