Top

Woonbeton

Wil je het interieur een strak en minimalistisch karakter geven en daarbij slijtvastheid en krasvastheid de boventoon laten voeren dan is woonbeton een goede keuze. Woonbeton is veel sterker dan gietvloeren en een woonbetonvloer is zeer slijtvaste en krasvaste met een strakke minimalistische uitstraling van een cementvloer en betonvloer. Woonbeton is toepasbaar in alle vertrekken van woonhuizen, maar vanwege de enorme slijtvastheid en het gemak in onderhoud is het woonbeton ook zeer geschikt voor showrooms en kantoren.

woonbeton

Een woonbetonvloer is warm, naadloos, eenvoudig in onderhoud en heeft een strakke moderne uitstraling. Het woonbeton is leverbaar in diverse grijze beton kleuren en in een aantal standaardkleuren. Het woonbeton is toepasbaar op iedere vormvaste en vlakke ondervloer. De woonbeton vloer heeft een dikte van 4 tot 5 mm en is door en door gekleurd ondervloer en wordt geheel ambachtelijk met de hand naadloos aangebracht. Woonbeton is op nagenoeg iedere ondervloer te plaatsen.

woonbeton

Magnovit 2000 Woonbeton

Je ziet ze steeds meer, woonbeton vloeren met een industrieel, strak en design uiterlijk, maar dan wel met de eigenschappen van een woonkamer vloer zoals; warm, sterk en uiteraard met een decoratief uiterlijk. Een woonbeton vloer is verkrijgbaar in diverse soorten zoals b.v. de zeer slijtvaste woonbeton; een designvloer op basis van epoxy en polyurethaan met daarin verwerkt speciale minerale vulstoffen en is leverbaar in diverse kleuren en uiteraard ook in diverse grijstinten met een strak betonuiterlijk. Ook kunt u kiezen voor bijvoorbeeld de concrete gietvloer.

Meer info: www.magnovit.nl

Een ondervloer dient wel goed vlak, droog en vormvast te zijn. Uiteraard kunnen er verschillende voorbehandelingen plaatsvinden, een en het ander is daarom uiteraard wel afhankelijk van het type ondervloer. Bij de naam woonbeton denkt men logischerwijs natuurlijk meteen aan echt cement of beton en de naam doet ook niets anders vermoeden maar de woonbetonvloer is niet vergelijkbaar met deze materialen.

Foto: Magnovit 2000 Designfloors

Woonbeton is een ambachtelijke gestorte vloer die opgebouwd is een combinatie van epoxy en polyurethaan (ook wel PU genoemd), fijn schoongebrand zand, vulstoffen en mineralen en natuurlijk kleurpigmenten. Vanwege het minimalistische karakter van de vloer en de strakke uitstraling is het woonbeton inmiddels omarmt door interieurarchitecten en consumenten en is het de trend in designinterieurs in lounge en loft stijl maar kom je het product ook steeds vaker tegen in ieder type interieur van woonkamer naar slaapkamer en van hal naar keuken. Al met al kunnen we concluderen dat een woonbeton designvloer een eyecatcher is in ieder interieur en niet kil en koud is net als echt beton maar lekker warm aanvoelt. Zoals de naam al eigenlijk zegt is de vloer in vele beton en grijstinten leverbaar.

Foto: Magnovit 2000 Designfloors

Uiteraard is de woonbeton ook in een aantal standaard kleurtinten leverbaar. De woonbeton heeft een strak en stoer uiterlijk maar heeft daarbij ook een warme uitstraling. Woonbeton laat zich uitermate goed combineren met vloerverwarming en door de steenachtige opbouw blijft de warmte ook goed behouden in de vloer wat aanzienlijk in de stookkosten kan schelen. Vloerverwarming is niet per definitie noodzakelijk omdat het woonbeton door de combinatie van de gebruikte materialen in de opbouw en afwerking al een warme uitstraling en warmtegeleidende eigenschappen heeft. Een woonbeton is echte aanwinst voor uw woning of kantoor.

Onderhoudsvriendelijk

Woonbeton is niet poreus waardoor er geen vlekken vloeistoffen in de toplaag kunnen trekken en daardoor makkelijk te verwijderen zijn. Een woonbeton vloer is eenvoudig in het onderhoud en vlekken zoals rode wijn en koffie zijn snel en makkelijk te verwijderen met een doekje en wat lauw water De woonbeton wekelijks stofzuigen en minimaal 2 keer per jaar goed schrobben is voldoende uiteraard is dit wel afhankelijk van de bevuiling want bij een gezin met 4 kinderen en een hond is meer onderhoud nodig dan bij een huishouden met alleen 2 personen. Een woonbeton is een vloerafwerking die ook tegen een stootje kan.

Zeer slijtvast en krasvast

Door de ideale combinatie van eenvoudig onderhoud en de enorme slijtvastheid en krasvastheid is een woonbeton designvloer een van de meest geschikte woonvloer voor gezinnen met kinderen en huisdieren. Een woonbeton heeft door de opbouw van zand en mineralen in de oppervlaktestructuur een iets minder strakke uitstraling dan bijvoorbeeld een gietvloer maar is daardoor wel veel sterker en slijtvaster dan een een gietvloer. Een gietvloer is ook niet krasvast een woonbeton designvloer wel en juist daarom wordt er door gezinnen met kinderen of huisdieren veelal gekozen voor een woonbeton vloer. Een woonbeton is ook makkelijker in onderhoud, slijtvast, warm, hygiënisch en heeft een zeer lange levensduur.

Woonbeton, strak gelegd

Het aanbrengen van een woonbeton designvloer vraagt erg veel specialisme, kennis en productontwikkeling en dient te allen tijde te worden overgelaten aan een echte specialist. De vloer kan op vrijwel iedere vormvaste ondervloer gelegd worden en iedere ondervloer heeft zijn eigen speciale voorbehandeling nodig. Hou er rekening mee dat het leggen van een woonbeton designvloer met ongeveer 3 tot 4 dagen in beslag neemt en de vloer heeft een droogtijd van gemiddeld 2 dagen.

Prijzen woonbeton

Bij een te leggen vloeroppervlakte van ongeveer 50 m2 kost een originele woonbeton ongeveer €. 90.00 per m2 inclusief materialen en het aanbrengen. Meer info over het originele woonbeton is hier te vinden: www.woonbeton.nlBottom
 COOKIE INFORMATIE
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom?
Klik hier voor meer info!