Vloeronderhoud

U kent dat wel; U heeft een aantal jaren geleden een nieuwe vloer gekocht of een vloer laten renoveren. Veel geld uitgegeven en u beseft dat het onderhoud op een juiste manier moet gebeuren. Voor de uitstraling, de hygiëne en het verlengen van de levensduur. U heeft destijds van de leverancier onderhoudsproducten gekocht, maar ja, dat flesje raakt bij regelmatig gebruik, op. Zoeken naar de factuur van de winkelier want u wilt weten waar u de juiste vloeronderhoud producten kunt kopen.

Vloeronderhoud

Dat valt nog niet mee. Het is ver weg, lastig parkeren, in de file, en wellicht op uw vrije zaterdag en in het slechtste geval bestaat de leverancier niet meer. Het zou kunnen dat u met uw onderhoud al te laat bent. Een onderhoud product helpt niet meer.

 

Er moet groot onderhoud komen. Ook dan is er geen man overboord want er kan via het sturen van een email advies gevraagd worden. Of de vraag schriftelijk behandeld kan worden is afhankelijk van het ontstane probleem. Mocht dat niet kunnen dan wordt er vrijblijvend een afspraak gemaakt voor een advies ter plekke. Dit advies is gratis en door heel Nederland. Dus u ziet; het blijft niet alleen bij het aanbieden van een flesje product via een webwinkel. De service reikt ver. U heeft weer jaren plezier van een verzorgde, nette en schone vloer. U zit er weer netjes bij.
.

Onderhoud van vloeren is zeer belangrijk

Ergernis, veel kosten en zonde van uw spaarzame vrije tijd. U heeft wel wat leukers te doen waarschijnlijk. Nee, niet helemaal wat u dit weekend had willen doen. Maar ja, u wilt wel het juiste product op uw vloer gebruiken want dat is geadviseerd of de garantie van uw vloer is er aan verbonden. Sinds enkele jaren is het mogelijk om diverse merken, die voorheen alleen bij parketzaken of natuursteen bedrijven te verkrijgen waren, online te kopen. Lekker vanuit uw luie stoel op internet het juist product te bestellen en zodoende een lange levensduur van uw vloer te realiseren. Wanneer u wilt. s`Avonds of in het weekend. U klikt met uw muis op het artikel wat u wenst, stop het virtueel in uw winkelwagen en laat het bij u bezorgen tegen een prima prijs en lage verzendkosten.
Het is zelfs mogelijk om advieskaarten voor gebruik van de producten te downloaden en uit te printen. Zodoende heeft u altijd het juiste onderhoudsadvies bij de hand. Voor parket, natuursteen en andere vloeren. U dient alleen te weten hoe de vloer is afgewerkt. Bijvoorbeeld; staat de parketvloer in de olie of in de lak? Eenvoudiger kan het niet.

Periodiek vloeronderhoud

Onder periodiek specialistisch onderhoud en vloerrenovatie wordt verstaan het schuren en beschermen van een parketvloer of het slijpen of polijsten van een marmeren vloer e.d. Maar ook het wat eenvoudiger in de was zetten van een parketvloer of natuursteenvloer behoort tot de mogelijkheden. Het opknappen van de vloer gebeurd nu eenmaal vaak in combinatie met het schilderen, behangen en andere werkzaamheden. Voor het renoveren c.q. slijpen van een natuursteenvloer praat je over betrekkelijk grote bedragen. Het betreft een investering die voor jaren het woonplezier bevordert. Vaak wordt, bij verhuizing of verbouwing die investering in de hypotheek opgenomen. Het onderhouden en verzorgen van een vloer is meer dan schoonmaken alleen. Schoonmaken is dagelijks nodig. Droog vuil verwijderen middels stofzuigen of stofwissen. Wekelijks de vloer dweilen of moppen zodanig dat de vloer schoon, hygiënisch, veilig en er weer, optisch gezien, mooi bij ligt. In ieder geval verzorging die is afgestemd op de soort vloer en de intensiteit van gebruik.

Vloeronderhoud is een vak apart

Het specialistisch onderhoud is per vloersoort zo verschillend dat er nogal wat vakmanschap van de uitvoerder gevraagd wordt. Een behandelen van een houten vloer vraagt andere kennis is immers dan het behandelen van een natuursteen vloer. Kennis qua te gebruiken machines, beschermingsproducten en schoonmaak systemen. Ook trends zijn bepalend voor de eisen die aan de vakman gesteld worden. Voortdurend op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de markt zijn dus voor de vakman bepalend voor het uiteindelijk te kunnen bieden mogelijkheden met daaraan gekoppeld het gewenste resultaat Natuursteen kun je grofweg verdelen in 2 hoofdgroepen. Kalkhoudende soorten als marmer, travertin, hardsteen en niet kalkhoudende soorten als graniet, leisteen en kwartsiet. Kalkhoudende soorten zijn zeer kwetsbare soorten als het gaat om slijtage, vlekken en het ontstaan van krassen. Een veel gehoorde klacht van de klant is; Er is mij verteld dat dit een vloer voor mijn leven is! Dat klopt wel maar aan iedere vloer heb je nu eenmaal onderhoud. En hoe zachter de soort des te sneller slijtage. Voornamelijk door het inlopen van zand.

Vloeronderhoud advies

Het onderhoudsadvies na de behandeling is van groot belang daar, indien dit opgevolgd wordt, het periodieke onderhoud kan uitstellen. Een onderhoudsadvies wil zeggen dat met de klant ook gesproken wordt over voorzorgsmaatregelen zoals vloermatten, een stofwissysteem en de juiste onderhoudsproducten afgestemd op de vloer en de behandeling die de vloer heeft gekregen.Zowel voor hout als natuursteen geldt dat de behandeling die aangeboden kan worden afhankelijk is van de staat van de vloer. U ziet, er zijn volop mogelijkheden. Dus als u uw vloer een tweede leven gunt, denk dan goed na over wat u wilt en over de mogelijkheden die de vakman u aanbiedt.
Natuursteen renovatie.

Houten vloeren: Vloeronderhoud met wax of vloerolie

Parket is een verzamelnaam voor houten vloeren. Er worden diverse houtsoorten gebruikt waarbij eiken de meest voorkomende soort is in de particuliere markt. Er zijn ook diverse typen houten vloeren; lamelparket met een toplaag massief hout, massieve houten vloerdelen en tapisparket. Uit de verschillende afwerkingen kan gekozen worden; acryllak, vloerolie, wax-oil, ofde vaste was. Trends zijn op dit moment het behandelen van lichte houtsoorten met een gekleurde vloer olie zoals grenen. Geeft het schuren van een parketvloer stof ? hoor je nog wel eens vragen. Ja, stofvrij schuren lukt niet maar door de prima stofafzuiging op de machines is stofarm schuren prima te realiseren.

Natuursteenonderhoud

Natuursteen kun je grofweg verdelen in 2 hoofdgroepen. Kalkhoudende soorten als marmer, travertin, hardsteen en niet kalkhoudende soorten als graniet, leisteen en kwartsiet. Kalkhoudende soorten zijn zeer kwetsbare soorten als het gaat om slijtage, vlekken en het ontstaan van krassen. Een veel gehoorde klacht van de klant is; “ Er is mij verteld dat dit een vloer voor mijn leven is ”! Dat klopt wel maar aan iedere vloer heb je nu eenmaal onderhoud. En hoe zachter de soort des te sneller slijtage. Voornamelijk door het inlopen van zand. Nog een veel gehoorde opmerking als er gesproken wordt over het slijpen van een natuursteenvloer. Voor dat bedrag heb ik ook een nieuwe vloer! Ja, dat klopt maar die krijgt u nu ook, zelfs mooier dan dat hij ooit geweest is daar alle hoogteverschillen en krassen verwijderd kunnen worden, en dat zonder stof. Het grote voordeel van een natuurproduct is dat je veel mogelijkheden hebt als je het probleem wilt aanpakken. Schuren of slijpen, polijsten, impregneren, beschermen met een polish. Alles is afhankelijk van de investeringen die men wil doen of de mogelijkheden die de vloersoort biedt.