Matten

Iedereen die bij een woning binnengaat brengt een hoeveelheid vuil en vocht aan de schoenen mee. Inloopvuil en vocht veroorzaken niet alleen extra slijtage aan uw totale vloerbedekking (of deze nu uit textiel, hout, kunststof of steen bestaat) maar zorgen ook voor extra schoonmaak en ongemak. Diverse onderzoeken tonen aan dat zeker meer dan 50% van het vuil in een woning van buiten naar binnen wordt meegenomen.

Matten

Een goede vloermat kan hiervan een groot gedeelte tegenhouden indien de vloermat op de juiste plaatsen wordt gelegd en er is gekozen voor een kwalitatieve vloermat. Mede hierdoor wordt het onderhoud van uw vloer makkelijker. Vloermatten schoonloop matten en droogloopmatten zijn in vele soorten en maten maar ook vele kleuren en kleurdesigns leverbaar. De prijzen per type en soort mat verschillen hier en daar enorm en laat u dan ook niet gek maken met goedkope aanbiedingen.

 

Om op onderhoudskosten te kunnen besparen en de veiligheid van de bezoekers van uw bedrijf of woning te garanderen is een goede schoonloopzone of deurmat beslist niet een verkeerde keuze. Naast de functionaliteit is uiteraard de uitstraling van de vloermat in combinatie met uw verdere inrichting dan ook van groot belang.

.

Uw entree is het eerste contact met de bezoeker en de eerste indruk is dan ook vaak de beste. Er zijn intensief werkende en flexibele loopschoonsystemen ontwikkeld om vuil en vocht vast te houden bij elke ingang. Het maakt van elk entree een representatief welkom en biedt de mogelijkheid deze op elke manier in te vullen. Kleuren, dessins, uitstraling en zelfs logo insnijdingen of bedrukkingen maken van de entree úw entree. Een coralmat is een van de meest voorkomende kwaliteits deurmatten of schoonloopsystemen die zowel in bedrijven als in winkels maar steeds ook meer bij particulieren in de woning terug te vinden is.

Eenvoudiger onderhoud door matten

Door simpelweg te borstelen met tapijt reiniger waarna het vuile water met een waterzuiger wordt opgezogen. Ga na het droog zuigen van het te reinigen oppervlak zo vaak met de borstel over de vloermat als nodig is om zichtbaar vuil te verwijderen. Reinigingsmiddelrestanten moeten vervolgens worden goed verwijderd door het oppervlak te spoelen met alleen schoon warm water wat weer wordt opgenomen met een waterstofzuiger. Sommige vloermatten kunnen ook in de wasmachine worden gewassen, maar let wel op dat de mat niet gaat krimpen. Informeer hiervoor bij uw leverancier. Delen van de vloermat (b.v. bij een inloopzone) waarover veel wordt gelopen behoeven meer aandacht om vuil te verwijderen en slijtage op loopvlakken te verminderen. Bij regelmatig de kleine vervuilingen te reinigen is het periodiek onderhoud van de vloermat wellicht minder vaak nodig.

Prijzen matten

Een goede vloermat van 60 x 90 cm kan best ongeveer honderd euro kosten, maar daar krijgt u wel iets voor terug wat zich uiteindelijk vrij snel terug verdient door een vermindering van het onderhoud aan uw vloer en niet te vergeten het terugdringen van het slijtageproces. Vloermatten zijn in vele soorten en maten leverbaar. De prijzen verschillen hier en daar enorm en laat u dan ook niet gek maken met goedkope aanbiedingen.