Beton is een kunstmatig steenachtig materiaal, dat als bouwmateriaal wordt gebruikt. Beton is samengesteld uit het bindmiddel cement en uit een of meer toeslagmaterialen zoals zand, grind of steenslag. Cement heeft de eigenschap dat het door toevoeging van water verhardt. Een goede beton vloer is een mengsel waarin de korrelgroottes van de verschillende soorten zand en grind, in de juiste hoeveelheden, elkaar zodanig aanvullen dat het mengsel uithardt tot een steenachtig en duurzaam materiaal.

In tegenstelling tot bv gips lost uitgehard beton niet meer op in water. Beton is slijtvast en sterk en heeft ook een minimalistisch karakter. Kiest u beton of betondesign als vloer voor uw interieur kies dan voor een betondesign zoals woonbeton, dit is een beton vloer maar dan verwerkt met kunststoffen zoals PU.

Woonbeton beter en slijtvaster dan gietvloeren met een betonlook.
Door de ideale combinatie van eenvoudig onderhoud en de enorme slijtvastheid en krasvastheid is een woonbeton designvloer een van de meest geschikte woonvloer voor gezinnen met kinderen en huisdieren. Een woonbeton heeft door de opbouw van zand en mineralen in de oppervlaktestructuur een iets minder strakke uitstraling dan bijvoorbeeld een gietvloer maar is daardoor wel veel sterker en slijtvaster dan een een gietvloer. Een gietvloer is ook niet krasvast een woonbeton designvloer wel en juist daarom wordt er door gezinnen met kinderen of huisdieren veelal gekozen voor een woonbeton vloer. Een woonbeton is ook makkelijker in onderhoud, slijtvast, warm, hygiƫnisch en heeft een zeer lange levensduur.

Beton kanaalplaatvloer
Een kanaalplaatvloer is een vrijdragende systeemvloer met een rechthoekige doorsnede, die van holle kanalen is voorzien. De vloer wordt soms ook wel holle vloerplaat, voor woningscheidende vloeren, bestaan zwaardere uitvoeringen. Door de grotere massa van de vloer is de geluidsisolatie beter. Kanaalplaten die voor de begane grondvloer worden gebruikt zijn aan de onderzijde van thermische isolatie voorzien.

Breedplaatvloer
De breedplaat beton vloer is een vrijdragende systeem beton vloer. Deze is samengesteld uit relatief dunne geprefabriceerde vloerelementen die bekistingsplaten worden genoemd. De vloerplaten zijn gemaakt van beton en voorzien van betonstaal of voorspanwapening. Nadat de platen in het werk zijn geplaatst en wapening is aangebracht, wordt op de platen een constructief meewerkende betonlaag gestort. De betonkwaliteit die men hiervoor gebruikt is B25 of hoger. Op deze manier wordt een betonvloer verkregen, die vergelijkbaar is met een vrijdragende betonvloer die geheel in het werk is gestort. De gewapende bekistingsplaat is voorzien van tralieliggers die over de volledige lengte gedeeltelijk in het beton zijn gestort. Hieraan ontlenen de elementen hun sterkte en stijfheid, die voor het transport, het hijsen en tijdens de bouw nodig zijn. De bekistingsplaten met een voorspanwapening hebben geen tralieliggers over de volledige lengte. In deze platen zorgt de voorspanwapening voor de vereiste stijfheid en sterkte.

Gerelateerd
Wat zijn 6 voor en nadelen van gietvloeren?
Schade aan je gietvloer: onder welke verzekering valt dat?
Massief houten vloer met vloerverwarming?
Speedheat verwarmt al 25 jaar vloeren in Nederland