Betonlook

Betonlook is een vloer met een betonuitstraling dit kan door een kunststof gietvloer uit te voeren in twee kleuren. Door deze betonlook gietvloer te mengen in twee grijstinten, ontstaat er een betonlook uitstraling. Een betonlook gietvloer kan echter ook in geheel warme tinten uitgevoerd worden. Nadeel van kunststof gietvloeren is dat ze behoorlijk krasgevoelig zijn en dat ze een plastic uiterlijk hebben wat de uiteindelijke betonuitstraling niet ten goede komt.

Betondesign cementgebonden gietvloeren
Een gietvloer met een echte betonlook is een betondesign cementgebonden gietvloer. Deze gietvloer is op basis van cement en kunststoffen. Deze cementgebonden gietvloer is erg populair vanwege zijn stoere en echte betonlook. Door het natuurlijke karakter van deze betondesign gietvloer komen er tijdens het ambachtelijke legproces verschillende tinten naar boven die de vloer een uniek karakter en betondesign geven.

Woonbeton beter en slijtvaster dan gietvloeren met een betonlook.
Door de ideale combinatie van eenvoudig onderhoud en de enorme slijtvastheid en krasvastheid is een woonbeton designvloer een van de meest geschikte woonvloer voor gezinnen met kinderen en huisdieren. Een woonbeton heeft door de opbouw van zand en mineralen in de oppervlaktestructuur een iets minder strakke uitstraling dan bijvoorbeeld een gietvloer maar is daardoor wel veel sterker en slijtvaster dan een een gietvloer. Een gietvloer is ook niet krasvast een woonbeton designvloer wel en juist daarom wordt er door gezinnen met kinderen of huisdieren veelal gekozen voor een woonbeton vloer. Een woonbeton is ook makkelijker in onderhoud, slijtvast, warm, hygiƫnisch en heeft een zeer lange levensduur.

Gerelateerd
Wat zijn 6 voor en nadelen van gietvloeren?
Schade aan je gietvloer: onder welke verzekering valt dat?
Massief houten vloer met vloerverwarming?
Speedheat verwarmt al 25 jaar vloeren in Nederland