Home > Vloeren > PVC vloeren > Eindeloze mogelijkheden met PVC vloeren

Eindeloze mogelijkheden met PVC vloeren

De veelzijdigheid van PVC vloeren is amper te bevatten. Met dit fraaie, maar sterke materiaal kun je namelijk eindeloos variƫren in stijl en uiterlijk, zonder te hoeven inleveren op functionaliteit. En omdat er verschillende soorten PVC vloeren zijn, zijn ook de toepassingen erg breed. Met de eindeloze mogelijkheden met PVC vloeren en het ruime aanbod van Creon kun je dus altijd uit de voeten!

Wat is PVC?

PVC is de afkorting van PolyVinylChloride, ook wel polychlooretheen of kortweg vinyl genoemd. Deze kunststof wordt op zeer veel verschillende plaatsen toegepast: van riolering en dashboards tot regenkleding en elektrische bedrading. En dus ook in vloeren. Het is een geheel veilig en slijtvast materiaal, dat in vrijwel iedere vorm gegoten kan worden. Dat is dan ook precies de reden (naast het gunstige prijsniveau) dat PVC zoveel toepassingen kent. Een handige bonus is dat ook de kleur uitstekend gevarieerd kan worden, zodat er een breed scala aan verschillende tinten mogelijk is.

Waarom zijn PVC vloeren zo handig?

PVC wordt in vloeren gebruikt als alternatief voor laminaat, houten parket en steen of beton. Het heeft diverse voordelen ten opzichte van die materialen. Het is bijvoorbeeld in veel gevallen goedkoper. Ook biedt het meer mogelijkheden. Doordat PVC in iedere mogelijke vorm kan worden uitgevoerd, is het geheel aan te passen aan de specifieke maten van je kamers. Daarnaast is het in zeer veel kleuren en zelfs patronen verkrijgbaar. Bij Creon kun je bijvoorbeeld kiezen uit diverse natuurechte houtpatronen.

Verder is de PVC bovenlaag van een PVC vloer gemakkelijk te reinigen en bestand tegen water en huishoudschoonmaakmiddelen. Onder de toplaag bevindt zich bovendien een kurklaag, die de vloer geluids- en temperatuurisolerend maakt en een plezierige loopervaring biedt.

Verschillende soorten PVC vloeren

Er zijn diverse soorten PVC vloeren. Welke je kiest, hangt vooral van je huis af. Het voornaamste verschil is namelijk de montagemethode.

Gerelateerd
Massief houten vloer met vloerverwarming?
Speedheat verwarmt al 25 jaar vloeren in Nederland
Houten vloer of laminaat?
5 interieurtips voor bij een gietvloer