Home > Vloeren > De vier duurste soorten vloeren

De vier duurste soorten vloeren

De vier duurste soorten vloeren

Jouw vloer vormt de basis voor een mooi interieur. De prijs voor een vloer kan dan ook flink oplopen. Als je het budget hebt, heeft het plaatsen van een dure vloer wel vele voordelen. Zo gaat een dure vloer vaak een stuk langer mee dan goedkopere varianten. Wij hebben de vier duurste soorten vloeren voor je op een rijtje gezet.

Terrazzo vloer

Tegenwoordig is de terrazzo vloer zeer populair. Deze staat onder andere mooi in een industrieel of Scandinavisch interieur. De terrazzo vloer is een stevige en slijtvaste gietvloer die je zelf naar eigen smaak kunt inleggen met gebroken marmerkorrels. Deze vloer is niet goedkoop, naast de kosten voor het materiaal hangt de prijs ook af van de gewenste afwerking, of de ondergrond gelijkvloers is en in welke staat de ondergrond is. Het gieten van de vloer is een tijdsintensieve klus en ook voor de afwerking kun je meerdere dagen rekenen. De kostprijs kan dus al snel oplopen tot €200 tot €250 per vierkante meter.

Massief houten vloer

Een massief houten vloer heeft een tijdloze en elegante uitstraling. Bij goed onderhoud gaat een massief houten vloer een leven lang mee. Je hebt de keuze uit vele verschillende soorten vloeren en houtsoorten. De prijs hangt onder andere af van de manier waarop de boom verzaagd is. Dit bepaalt niet alleen de structuur van de vloer, maar ook de hoeveelheid bruikbare delen die er uit een boom komen. Daarnaast wordt het hout duurder op het moment dat het egaler van structuur is. Vervolgens is de manier van leggen nog van invloed op de prijs. Over het algemeen betaal je rond de €150 per vierkante meter voor een massief houten vloer. Dit is echter wel een investering waar je jarenlang plezier van beleefd en ook verhoogt het doorgaans de waarde van je woning.

Vloer van marmer

Marmeren vloeren stralen luxe uit en passen uitstekend thuis in een klassiek of modern interieur (ook al is de vloer niet altijd praktisch). De tegels zijn goed herkenbaar aan de karakteristieke aders en de opvallende kristalstructuur. Afhankelijk van de tint is dit bij de ene marmersteen beter zichtbaar dan bij de ander. De gemiddelde prijs voor het laten leggen van een natuurstenen vloer met marmeren tegels bedraagt tussen de €150 en €300 per vierkante meter. Met zo’n kostbare vloer in je woning valt het zeker aan te raden om een goede opstalverzekering af te sluiten. Opstalverzekering vergelijken zorgt ervoor dat jij de laagste prijs betaald voor de beste voorwaarden.

Bamboevloer

Met een bamboevloer geef je een sfeervolle en warme uitstraling aan iedere ruimte. Het is mogelijk om vloerverwarming te plaatsen in combinatie met een bamboevloer. De prijs van het materiaal is afhankelijk van diverse factoren, zoals het type bamboevloer en de gewenste afwerking. Het voordeel van een bamboevloer is dat deze minder onderhoud nodig heeft dan een traditionele houten parketvloer. Per vierkante meter betaal je zo’n €70, als je deze zelf plaatst. Op het moment dat je de vloer laat leggen door professionals betaal minimaal €100 per vierkante meter.

Gerelateerd
OverDeVloer houten vloeren
Bamboe parketvloeren