Home > Vloerverwarming > Elektrische vloerverwarming > Speedheat E-thermostaat

De e-thermostaat doet op grootse wijze zijn intrede in Nederland. Een thermostaat waarmee u de temperatuur kunt aanpassen waar u ook bent. Wie wil die niet hebben? Speedheat komt met een variant voor vloerverwarming. De e-thermostaat staat volop in de belangstelling.

 

De e-thermostaat staat volop in de belangstelling. Mede door toedoen van Essent, dat de thermostaat met commercials en advertenties bij het grote publiek onder de aandacht brengt. De belangstelling is groot. Reden genoeg voor Speedheat Nederland BV, het bedrijf achter de maatwerk vloerverwarming, om een variant voor haar vloerverwarming (Speedheat) te ontwikkelen.

Waarom een variant voor vloerverwarming?
Speedheat Nederland constateert wereldwijd een groeiende vraag naar vloerverwarming als hoofdverwarming. Jeanine Prang, commercieel directeur van Speedheat Nederland: “Sinds wij de 1,5mm dunne vloerverwarming hebben geïntroduceerd, zijn mensen gaan ontdekken dat vloerverwarming in veel gevallen een uitstekend alternatief is voor traditionele systemen van verwarmen. Ons systeem is al relatief zuinig. Als zich dan een kans voordoet om nog meer te besparen – middels de e- thermostaat – dan haken wij daar uiteraard op in. Een product als dit hoort bij ons. Het versterkt wat wij al jaren roepen: dat je energie kunt besparen als je kritisch naar je manier van verwarmen kijkt.”

Hoe werkt de e-thermostaat?
Met de nieuwe e-thermostaat regelt u voortaan op afstand de temperatuur in huis. De e-thermostaat van Speedheat is eenvoudig te bedienen via de app voor de smartphone. Bovendien schakelt de e-thermostaat automatisch uit als u er niet bent. Als deze langere tijd geen menselijke bewegingen registreert, schakelt hij zichzelf uit. Belangrijkste winst zit hem in het feit dat daarmee wordt voorkomen dat mensen onnodig hun Speedheat vloerverwarming aan laten staan. Prang: “De meeste mensen hebben een dagprogramma in hun thermostaat staan. Met de e-thermostaat kun je dat dagprogramma eenvoudig op afstand aanpassen als je dag afwijkt van het programma.” Overigens gelden de uitspraken van Prang alleen voor de Speedheat producten: “Ons systeem is on demand. Dat wil zeggen: je kunt op ieder moment warmte oproepen. Bij de conventionele systemen levert de thermostaat geen besparing op. Deze systemen kunnen weliswaar ook worden uitgeschakeld. Alleen duurt het dan weer lang voor ze warmte afgeven. Per saldo win je dan niets. Speedheat brengt de vloertemperatuur weer razendsnel op het gewenste niveau; en doet dat ook nog eens tegen een minimaal verbruik van energie.”

Meer info Speedheat vloerverwarming: www.speedheat.nl

Gerelateerd
Speedheat verwarmt al 25 jaar vloeren in Nederland
Nieuwe website Speedheat vloerverwarming
Speedheat introduceert: De warmte van morgen
Radiatoren vs. vloerverwarming: wat is zuiniger?