Home > Vloerenkiezer > Natuursteen > Kwartsiet natuursteen

Kwartsiet natuursteen

Kwartsiet is een metamorf natuursteen gesteente, ontstaan doordat sedimentgesteente (zandsteen) gedurende zeer lange tijd onder enorme druk en temperatuursverschillen bij de vorming der gebergten een gedaanteverwisseling of metamorfose heeft ondergaan. Kwartsiet kenmerkt zich door splijtbare gelaagdheid. Kwartsiet natuursteen vloeren, Porfier, travertin graniet en basalt worden in grote blokken uit de berg gewonnen, in platen gezaagd en vervolgens tot o.a. tegels verwerkt.

Kwartsiet en leisteen worden in zogenaamde ijsschotsen gewonnen, die bij de vorming van gebergten omhoog zijn gestuwd en geplooid. Krachten loodrecht op deze plooiingsdruk hebben kwartsiet en leisteen hun meest kenmerkende eigenschap gegeven, namelijk de (splijtbare) gelaagdheid.

Kwartsiet oppervlak

Natuursteen heeft een ruime keuze in afwerkingsmogelijkheden van het oppervlak. Het oppervlak van de gezaagde tegels in marmer, travertin, graniet en basalt kennen de volgende oppervlaktebewerkingen:

-gezoet
-gepolijst
-gezandstraald
-gevlamd
-getrommeld
-geborsteld

Kwartsiet natuursteen vloeren zijn een echt natuurlijk product, dat zich gedurende vele miljoenen jaren heeft gevormd. Het wordt in tal van landen uit bergen en kloven gewonnen. Altijd met een andere structuur en kleurstelling. Dat geeft een natuursteen vloer een exclusief karakter. Een vloer van natuursteen heeft niet alleen een chique uitstraling maar heeft ook als eigenschappen: duurzaamheid en de slijtvastheid.

Gerelateerd
Ook partijen tegels worden vaak gestolen: enkele tips
Massief houten vloer met vloerverwarming?
5 interieurtips voor bij een gietvloer
Nieuwe website Speedheat vloerverwarming