Home > Vloerverwarming > Traditionele vloerverwarming > Energiebesparing met vloerverwarming

Energiebesparing met vloerverwarming

Doordat bij vloerverwarming de thermostaat lager kan omdat de ruimte gelijkmatiger wordt verwarmd, wordt energie bespaart. Ook wordt de energiebesparing voor een groot gedeelte gehaald uit het feit dat het water voor de vloerverwarming slecht tot 35 graden hoeft te worden verwarmd in plaats van de 70 graden die nodig is bij radiatoren. Dat WTH Vloerverwarming in combinatie met het Intercell vloermanagementsysteem nog méér rendement biedt, is echter nieuw!

Intercell is een product van InterfaceFLOR, een wereldwijd bedrijf dat toonaangevend is op het gebied van duurzaam ondernemen. Door toepassing van Intercell kan de responsetijd worden teruggebracht tot slechts een paar uur. Dit betekent dat de verwarming ‘s nachts uit kan en dat scheelt aanzienlijk in energieverbruik! Ook heeft Intercell, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een smeervloer, geen droogtijd nodig. De vloerverwarming kan direct aan!

Een bijkomend voordeel is dat alle kabels, van telefoon, computers,verlichting en stopcontacten, onzichtbaar kunnen worden weggewerkt. Ze zitten alleen boven de vloer waar ú dat wilt. Het extra voordeel van de flexibele vloer van Intercell is dat alle kabels en leidingen, evenals de vloerverwarmingsbuizen, verlegd kunnen worden. Veranderen wordt hiermee heel eenvoudig.

Door de combinatie van WTH Vloerverwarming met Intercell is er op een flexibele manier meer energiewinst te behalen! Zo gaan comfort en lagere kosten hand in hand!

WTH is de toonaangevende leverancier van vloer- en wandsystemen voor verwarmen en koelen. Al meer dan 30 jaar ontwikkelt, produceert en verkoopt WTH met succes kwalitatief hoogwaardige systemen die een bijdrage leveren aan een laag energieverbruik en een optimaal comfort. Algemene informatie over WTH vindt u op www.wth.nl. Informatie over Intercell vindt u op www.intercell.nl

Meer info:www.wth.nl

Gerelateerd
Massief houten vloer met vloerverwarming?
Speedheat verwarmt al 25 jaar vloeren in Nederland
5 interieurtips voor bij een gietvloer
Nieuwe website Speedheat vloerverwarming