Home > Vloerverwarming > Elektrische vloerverwarming > Infrarood vloerverwarming

Infrarood vloerverwarming

Zoals u weet zijn er vele manieren om uw woning, kamer of specifieke ruimte te verwarmen. Verwarmen met Speedheat is daar één van. Zij hebben een verwarmingssysteem ontwikkeld dat 100% veilig en betrouwbaar is. Met dit systeem kunt u met gemak de vloeren, wanden en zelfs plafonds elektrisch verwarmen. Geen onhandige radiatoren meer en u heeft geen gas meer nodig. Binnen een mum van tijd is de ruimte comfortabel warm, waardoor de thermometer een paar graden omlaag kan. Zo bespaart u energie!

Infraroodverwarming vs. luchtverwarming

Speedheat is pure infraroodverwarming en CV met radiatoren is een voorbeeld van luchtverwarming. Het verschil tussen deze twee systemen is groot.

1. Infraroodverwarming verwarmt de objecten, personen, wanden en het interieur dat in de ruimte aanwezig is, daardoor voelt de warmte behaaglijk en wordt de ruimte super snel comfortabel warm.

Luchtverwarming daarentegen verliest veel warmte en koelt af, waardoor de warmte vochtig aanvoelt.

2. Infraroodverwarming is gezond voor mens, dier, plant en het milieu. Er wordt gebruik gemaakt van lichte duurzame materialen en verspreidt zich niet in de lucht, wat vol zit met stof en bacteriën. Met Speedheat infraroodverwarming heeft u 50% minder last van stof.

Luchtverwarming verspreidt juist alle stof en bacteriën in de kamer. Dit is ook één van de redenen dat mensen vaak ziek worden in het najaar, want dan zet men de cv aan, waardoor alle stof in beweging komt en in de ruimte wordt mee genomen. Daarbij wordt er gebruik gemaakt van zware, niet duurzame materialen.

3. Met infraroodverwarming heeft u geen last van luchtverplaatsing / convectie en is iedere plek in de ruimte even comfortabel, waardoor er minder energie nodig is.

Wat is nu precies infraroodverwarming?

Infraroodverwarming is eigenlijk de warmte van de zon. De zon bestaat uit UV-licht (het licht en de kleuren die u ziet) en uit stralingswarmte, dat is waar u van gaat zweten. Infraroodverwarming is veilige stralingswarmte zonder licht. U kunt het daarom niet zien, voelen, horen, ruiken of proeven.

Stralingswarmte bestaat uit golflengtes. Iedere golflengte zorgt voor een hoeveelheid frequenties. Des te korter de golf, des te hoger de frequenties en vice versa. Niet alle straling is veilig, denk hierbij aan röntgen foto’s, magnetrons en kernreactoren. Dit komt omdat de frequentie zeer hoog is, wat korte golfstraling wordt genoemd. Natuurlijk is Speedheat infraroodverwarming wél 100% veilig. De frequentie is zeer laag, wat lange golfstraling wordt genoemd. Denk aan de stralingswarmte van de zon, tijdens dat u in de sneeuw staat.

.
Infrarood vloerverwarming Vloeren-net vloeren

Regel zelf op afstand uw temperatuur

Speedheat maakt gebruik van wifi thermostaten. Dat is ontzettend handig, want zo kunt u via een App op uw gsm zelf de temperatuur per ruimte instellen. Er kunnen maar liefst 32 thermostaten worden aangesloten, dus voor 32 verschillende ruimtes kunt u zelf de temperatuur regelen.

Waar u ook ter wereld zicht bevindt, u kunt ten allen tijde de temperatuur controleren en aanpassen. U hoeft dus nooit te twijfelen of u nou wel of niet de thermostaat heeft uitgezet bij vertrek. Handig en energie besparend!

Speedheat: De specialist in elektrische vloer- en wandverwarming

Dat is wat Speedheat beloofd! Wat voor probleem u ook heeft met het verwarmen van uw ruimte, Speedheat zorgt voor een oplossing. In het assortiment van Speedheat valt elektrische vloer- en wandverwarming, maar ook spiegelverwarming, tapijtverwarming en warmte panelen voor wanden en plafonds. Een paar voorbeelden van ruimtes die door Speedheat zijn verwarmd: woningen, appartementen complex, vleermuizen verblijf, hotels, boorplatforms, super jachten, verkenningsstations etc. etc.

Meer informatie:

Speedheat Vloerverwarming

Website: www.speedheat.nl

Gerelateerd
Massief houten vloer met vloerverwarming?
Speedheat verwarmt al 25 jaar vloeren in Nederland
5 interieurtips voor bij een gietvloer
Nieuwe website Speedheat vloerverwarming