Home > Vloerenkiezer > Natuursteen > Hardsteen natuursteen vloeren

Hardsteen natuursteen vloeren

Hardsteen is een kalksteen met een min of meer uitgesproken blauwgrijze kleur die wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van zeer veel resten skeletjes van zeediertjes die miljoenen jaren geleden op de bodem van ondiepe zee├źn leven. Bij het afsterven bleef hun kalkskelet op de bodem achter en samen met de calcietafzetting die het geheel aan elkaar smeedde, vormde zich in de loop der tijd de blauwe hardsteenlaag. De kleur wordt bepaald door zeer fijn verspreid koolstof.

Hardsteen vloeren

Marmer, travertin graniet en basalt worden in grote blokken uit de berg gewonnen, in platen gezaagd en vervolgens tot o.a. tegels verwerkt. Kwartsiet en leisteen worden in zogenaamde ijsschotsen gewonnen, die bij de vorming van gebergten omhoog zijn gestuwd en geplooid. Krachten loodrecht op deze plooiingsdruk hebben kwartsiet en leisteen hun meest kenmerkende eigenschap gegeven, namelijk de (splijtbare) gelaagdheid.

Hard natuursteen oppervlak

Natuursteen heeft een ruime keuze in afwerkingsmogelijkheden van het oppervlak. Het oppervlak van de gezaagde tegels in marmer, travertin, graniet en basalt kennen de volgende oppervlaktebewerkingen:

-gezoet
-gepolijst
-gezandstraald
-gevlamd
-getrommeld
-geborsteld

Hardsteen natuursteen vloeren zijn een puur en natuurlijk product, dat zich gedurende vele miljoenen jaren heeft gevormd. Het wordt in tal van landen uit bergen en kloven gewonnen. Altijd met een andere structuur en kleurstelling. Dat geeft een natuursteen vloer een exclusief karakter. Een vloer van natuursteen heeft niet alleen een chique uitstraling maar heeft ook als eigenschappen: duurzaamheid en de slijtvastheid.

Gerelateerd
Ook partijen tegels worden vaak gestolen: enkele tips
Massief houten vloer met vloerverwarming?
5 interieurtips voor bij een gietvloer
Nieuwe website Speedheat vloerverwarming