Home > Vloerenkiezer > Natuursteen > Porfier natuursteen vloeren

Porfier natuursteen vloeren

Porfier is een stollingsgesteente met een bepaalde textuur, waarin -tegen een fijner korrelige achtergrond- relatief grote kristallen voorkomen die men fenokristen noemt. Porfier natuursteenvloeren ,Porfier, travertin graniet en basalt worden in grote blokken uit de berg gewonnen, in platen gezaagd en vervolgens tot o.a. tegels verwerkt. Kwartsiet en leisteen worden in zogenaamde ijsschotsen gewonnen, die bij de vorming van gebergten omhoog zijn gestuwd en geplooid.

Krachten loodrecht op deze plooiingsdruk hebben kwartsiet en leisteen hun meest kenmerkende eigenschap gegeven, namelijk de (splijtbare) gelaagdheid.

Hard natuursteen oppervlak

Natuursteen heeft een ruime keuze in afwerkingsmogelijkheden van het oppervlak. Het oppervlak van de gezaagde tegels in marmer, travertin, graniet en basalt kennen de volgende oppervlaktebewerkingen:

-gezoet
-gepolijst
-gezandstraald
-gevlamd
-getrommeld
-geborsteld

Porfier natuursteen vloeren zijn een puur en natuurlijk product, dat zich gedurende vele miljoenen jaren heeft gevormd. Het wordt in tal van landen uit bergen en kloven gewonnen. Altijd met een andere structuur en kleurstelling. Dat geeft een natuursteen vloer een exclusief karakter. Een vloer van natuursteen heeft niet alleen een chique uitstraling maar heeft ook als eigenschappen: duurzaamheid en de slijtvastheid.

Gerelateerd
Nieuwe website Speedheat vloerverwarming
Houten vloer in badkamer
Meest voorkomende schade aan vloeren
Speedheat introduceert: De warmte van morgen