Home > Vloeren > Laminaat > Eindeloze mogelijkheden met laminaat

Eindeloze mogelijkheden met laminaat

De populariteit van laminaat is nog altijd groeiende. En dat is eigenlijk wel logisch. De kwaliteit van het laminaat zelf wordt steeds hoger en ook de keuze in designs neemt toe. Terwijl aan de andere kant de prijs lager is dan ooit. Je kunt al een laminaatvloer kopen voor nog een 10 euro per vierkante meter. Maar wat krijgt je dan precies?

Mooie keuze in design

Laminaat bestaat uit verschillende lagen. De toplaag is bepalend voor het uiterlijk van de laminaat vloer. Via een speciaal proces wordt het dessin bepaald. Dat kan bijvoorbeeld een hout- of natuursteendessin zijn. Deze dessins zijn door een zeer geavanceerde techniek nauwelijks meer van echt te onderscheiden. En bovendien zorgt de afwerking met een V-groef voor een extra rijke uitstraling. Hierdoor is laminaat een stijlvolle toevoeging voor je interieur.

De keuze in gebruiksklasse

Ook in laminaat zijn er verschillende gebruiksklassen. De gebruiksintensiteit kan bepalend zijn voor de keuze van een bepaalde klasse. Sommige ruimtes worden intensiever gebruikt dan andere. Denk bijvoorbeeld aan het verschil in gebruik tussen een woon- en slaapkamer. De zwaarste gebruiksklasse is voorzien van een keiharde toplaag. Hierdoor is dit type laminaat zeer goed bestand tegen krassen en andere beschadigingen. Deze harde toplaag zorgt ervoor dat laminaat erg makkelijk te onderhouden is. Doordat er geen oneffenheden inzitten zal schoonmaken een fluitje van een cent zijn. En doordat het ook nog vochtbestendig is, is het zeer hygiƫnisch dus aan te raden voor mensen met een allergie. Laminaat hoeft na het schoonmaken met een geschikt onderhoudsmiddel bovendien nooit in de was of olie gezet te worden.

Gerelateerd
Houten vloer of laminaat?
Een mooie vloer verdient een hoogwaardige ondervloer
Een handige en mooie parketvloer
Eindeloze mogelijkheden met PVC vloeren